Hyppää sisältöön

Muutos tuonnin tulli-ilmoituksen jaksoerittelyn poiminnassa – ilmoita tiedot tulli-ilmoituksessa kuten ennen

Julkaisuajankohta 28.11.2023 13.06
Tiedote

Jos sinulla on maksunlykkäyslupa ja saat Tullilta jaksoerittelyjä, muista pitää huolta, että saat jaksoerittelyn haluamaasi verkkolaskuosoitteeseen.

Ilmoita verkkolaskuosoite tulli-ilmoituksessa, jolloin Tulli lähettää jaksoerittelyn tähän osoitteeseen. Ilmoita verkkolaskuosoite tulli-ilmoituksessa lisätietokoodilla ”FIVER – Verkkolaskuosoite”. Jos verkkolaskuosoite jää tulli-ilmoituksessa ilmoittamatta, saat jatkossa jaksoerittelyn automaattisesti siihen verkkolaskuosoitteeseen, joka on Tullin asiakasrekisterissä.

Huomioi, että jos verkkolaskuosoitetta ei ole ilmoitettu tulli-ilmoituksessa eikä verkkolaskuosoite ole asiakasrekisterissä, Tulli lähettää jaksoerittelyn edelleen postitse.

Ilmoita toimipistetunniste tulli-ilmoituksessa

Jos haluat jaksoerittelyn erikseen eri toimipisteisiin, muista ilmoittaa tulli-ilmoituksessa myös toimipistetunnus. Jaksoerittelyt muodostetaan toimipiste- ja verkkolaskuosoitekohtaisesti, jolloin jaksoerittelyitä voi muodostua useita yhdelle asiakkaalle.

Ilmoita, jos verkkolaskuosoite muuttuu

Jos yrityksen verkkolaskuosoite ja välittäjätunnus muuttuvat, ilmoita muutoksesta Omat tiedot -palvelun kautta tai sähköpostilla Tullin lupakeskukseen. Omat tiedot -palvelussa muutos tehdään ”Tee toimipistetietojen muutospyyntö” -painikeen avulla. Lue lisää verkkolaskuosoitteen muuttamisesta ”Laskutus – yritysasiakkaat” -verkkosivulta.

Huomioi, että muutospyynnön käsittelyssä voi kestää. Saat jaksoerittelyn oikeaan verkkolaskuosoitteeseen, kun ilmoitat verkkolaskuosoitteen ja toimipistetunnisteen tulli-ilmoituksessa.

Tulevaisuudessa verkkolaskuosoitteen muutoksen voi tehdä itse Omat tiedot -palvelussa. Tämän ansiosta yritys voi itse huolehtia osoitteen ajantasaisuudesta asiakasrekisterissä. Tiedotamme myöhemmin, kun tämä ominaisuus tulee käyttöön.

Ohjeet päivitetään verkkosivuille mahdollisimman pian

Päivitämme mahdollisimman pian Tullin verkkosivuille ohjeet jaksoerittelyn verkkolaskuosoitteen ilmoittamisesta. Muutoksia on tulossa seuraaville verkkosivuille: 
Miten annan tuonnin tulli-ilmoituksen
Laskutus – yritysasiakkaat

Lisätietoa: yritysneuvonta(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet