Brexit banneri, varaudu brexitiin.

Tietoa brexitin vaikutuksista henkilöasiakkaille

Britannia erosi EU:sta tammikuun 2020 lopussa. Helmikuun alussa alkoi siirtymäkausi, joka jatkuu vuoden 2020 loppuun. Siirtymäkauden aikana jatketaan nykysäännöillä ikään kuin Britannia olisi vielä EU:n jäsen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei vuonna 2020 tule muutoksia esimerkiksi tulliselvittämiseen tai matkustamiseen Britanniaan.

EU ja Britannia neuvottelevat vuoden 2020 aikana tulevasta suhteesta. Sinun kannattaa varautua siihen, että Britanniasta tulee EU:n ulkopuolinen maa 1.1.2021, kuten esimerkiksi Kiina ja USA.

Miten brexit vaikuttaa?

Miten brexit vaikuttaa, jos tilaan tavaraa Britanniasta?

Varaudu siihen, että Britanniasta toimitettavat tilaukset tullataan ja verotetaan 1.1.2021 alkaen, kuten verkkokauppaostokset EU:n ulkopuolelta, esimerkiksi Kiinasta tai USA:sta.

Mitä se tarkoittaa käytännössä?

Jos lähetyksen tavaroiden arvo ylittää 22 euroa, lähetys on verollinen ja se pitää tullata.

Poikkeuksena ovat muun muassa alkoholi, alkoholijuomat, tupakkatuotteet, hajuvedet ja eau de toilette -tuotteet, jotka on tullattava aina. Pienin kannettava arvonlisäveron määrä on 5 euroa. Verottomuuden arvoraja ei koske tupakkatuotteita, alkoholia, alkoholijuomia ja hajuvesiä.

Takaisin ylös

Mitä vaikutuksia brexitillä on, jos matkustan Britanniaan?

Lisätietoa Britanniaan matkustamisesta saat kohdemaan viranomaisilta. 

Varaudu siihen, että 1.1.2021 alkaen Britanniasta Suomeen matkustettaessa noudatetaan samoja rajoituksia, määräyksiä ja verottomien tuomisten arvorajoja, joita noudatetaan, kun saavutaan matkalta EU:n ulkopuolelta.

Lue lisää: Ohjeita matkailijalle.  

 

Takaisin ylös

Miten brexit vaikuttaa, jos saan lahjan Britanniasta?

Varaudu siihen, että 1.1.2021 Britanniasta toimitettavia lahjalähetyksiä koskevat samat rajoitukset, määräykset ja tullittomuuden ja verottomuuden arvorajat, kuin EU:n ulkopuolelta toimitettavia lahjoja.

Lue lisää: Lahjalähetykset.

Takaisin ylös

Mitä vaikutuksia brexitillä on, jos muutan Britanniasta Suomeen?

Varaudu siihen, että 1.1.2021 alkaen Britanniasta Suomeen muuttoa koskevat samat rajoitukset, määräykset ja tullittomuuden ja verottomuuden edellytykset, jotka koskevat muuttoa EU:n ulkopuolelta.

Lue lisää Ohjeita muuttajalle.

Seuraa brexit-aiheen uutisointia.

Lisätietoa:

 

Takaisin ylös

Ota yhteyttä

Kysy tullineuvonnasta ma-pe 8-16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta