Hyppää sisältöön

Varo tullaukseen liittyviä huijausviestejä

Julkaisuajankohta 23.11.2021 11.43
Tiedote

Liikkeellä on yhä enemmän erilaisia tullaukseen liittyviä huijausviestejä. Viestit eivät välttämättä tule Tullin nimissä, vaan esimerkiksi Postin. 

Postin nimissä lähetetään esimerkiksi viestejä, joissa vaaditaan kahden euron suuruista tullimaksua maksettavaksi, jotta paketti voidaan toimittaa vastaanottajalle. Huijausviesteissä voidaan myös pyytää maksamaan siihen liittyvä käsittelymaksu. Älä koskaan klikkaa viestien linkkejä, koska ne johtavat huijaussivustoille.

Huomioi, että Tulli viestii asiakkaiden kanssa näin: 

  • Tulli ei koskaan lähetä tekstiviestejä.
  • Sähköpostiviestejä Tulli lähettää vain niistä tullauksista, jotka asiakas on aloittanut itse Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa tai Tulliselvityspalvelussa. Tulli lähettää sähköpostiviestit @tulli.fi-päätteisestä osoitteesta asiakkaan tulli-ilmoituksessa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Kun olet aloittanut tullauksen, voit käydä katsomassa tullauksesi tilan ja mahdolliset tullaukseen liittyvät pyynnöt tunnistautumalla palveluun Tulli.fi-nettisivujen kautta. Tullin asiointipalvelut löytyvät osoitteesta https://asiointi.tulli.fi.

Jos epäilet huijausta, toimi nopeasti ja ota yhteys omaan pankkiisi ja poliisiin. Tarkempia ohjeita Kuluttajaliiton sivuilla: Varo, varmista ja varoita: Suomalaisilta viety tänä vuonna jo kymmeniä miljoonia nettihuijauksilla – näin suojaudut

Kaikki tullataan Verkkouutinen