Hyppää sisältöön

Ukraina liittyy T-passitusalueeseen 1.10.2022

Julkaisuajankohta 13.9.2022 15.21
Tiedote

Ukraina aloittaa yhteisen passituksen yleissopimuksen soveltamisen 1. lokakuuta 2022. Tämä tarkoittaa sitä, että Ukrainaan voi kuljettaa tavaroita T-passituksella samalla tavalla kuin muihin yhteiseen passitussopimusalueeseen kuuluviin maihin. Muutoksen jälkeen yhteisen passituksen maita ovat EU-maiden lisäksi Norja, Sveitsi, Islanti, Liechtenstein, Turkki, Pohjois-Makedonia, Serbia, Iso-Britannia ja Ukraina.

Päivitä yleisvakuuslupa, takausasiakirjat ja TC-todistukset

Jos passitusyleisvakuuden haltija haluaa tehdä passituksia Ukrainaan, passituksen yleisvakuuslupaan on lisättävä uudeksi voimassaolomaaksi Ukraina. Hae lupamuutosta Tullin Luvat-palvelussa.

Yleisvakuusluvan päivittämisen jälkeen yleisvakuusluvan haltijan on oltava yhteydessä oman passitusvakuutensa takaajaan ja pyydettävä takauksen päivittämistä. Tätä ei kuitenkaan tarvitse tehdä, jos Tulli on vapauttanut luvanhaltijan vakuuden antamisesta. Sopimusmaan lisäämistä hakevien luvanhaltijoiden pitää myös toimittaa TC-yleisvakuustodistukset Tulliin uusittaviksi. Toimita uusitut takausasiakirjat sekä uusittavat TC-todistukset osoitteeseen: Tulli, Vakuustoimipaikka, PL 261, 65101 Vaasa.

Lisätietoja:
Vakuudet
yritysneuvonta@tulli.fi

Asiakastiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet