Hyppää sisältöön

Tullikoirapatsas ilahduttaa jatkossa matkustajia Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Julkaisuajankohta 17.9.2021 9.00
Tiedote

Tullin koiratoiminta näkyy jatkossa Helsinki-Vantaan lentoasemalla pronssisen koirapatsaan muodossa. Kunnianosoituksena Tullin yli 50-vuotiselle koiratoiminnalle lahjoitettu patsas sijoittuu monille lentomatkustajille tutulle paikalle Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajaterminaaliin. 

Musta koirapatsas, jolla Tullin valjaat.

Tulli on saanut lahjoituksena pronssisen koirapatsaan, joka on tehty kunnianosoituksena tullikoirien menestyksekkäälle työlle. Patsaan on suunnitellut ja rahoittanut Maija Hyvönen Hossain, pronssivalun on tehnyt taiteilija Antti Nordin.

”Suomen tullilla on vankka kokemus koirien kouluttamisesta ja monipuolisesta hyödyntämisestä valvonnan apuna jo yli 50 vuoden ajalta. Koiratoimintamme on tavoitteellista ja tuloksellista. Otamme kiitollisina vastaan tämän kunnianosoituksen tekemällemme työlle”, valvontajohtaja Kari Marjamäki kiittelee.

Patsaan ”äiti”, taiteilija Hyvönen Hossain kertoo, että pronssinen patsas on ison taiteilijajoukon yhteistyön tulos. Innoituksen taideteokseen taiteilija sai Suomen tulli -televisiosarjasta, jossa tullityö tuli tutuksi koko kansalle.

”Tullikoirapatsaan esikuva, huumekoira Dani työskenteli Helsinki-Vantaan lentoasemalla. On upeaa, että patsas on sijoitettu lentoasemalle näin näkyvälle paikalle”, iloitsee Hyvönen Hossain.

Matkustajien ilona näkyvällä paikalla

Patsas on sijoitettu näkyvälle paikalle Helsinki-Vantaan 2A-matkatavaran luovutusaulaan. Kun matkustajaliikenne palautuu, patsas on ilahduttamassa matkustajia eri puolilta maailmaa. 

”Finavia on osoittanut tullikoirapatsaalle arvokkaan ja kansainvälisen paikan lentoasemalta. Työskentelevillä tullikoirilla on näkyvä ja ennaltaehkäisevä rooli, mutta jatkossa myös patsas muistuttaa Tullin valvontatyöstä lentomatkustajille positiivisella tavalla”, tullipäällikkö Mika Pitkäniemi kertoo. 

Mediatiedote