Hyppää sisältöön

Tapaa Tulli Matkamessuilla 19.-21.1.2024

Julkaisuajankohta 18.12.2023 14.27
Tiedote

Tulli on jälleen mukana Matkamessuilla, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa tammikuussa. Tule nauttimaan messutunnelmasta, kysymään matkatuomisista, rapsuttamaan tullikoiria tai ihan vain juttelemaan asiantuntijoidemme kanssa. Tänä vuonna ajankohtainen teema on afrikkalaisen sikaruton torjuminen – osastollamme kuulet, mitä sinä voit matkailijana tehdä estääksesi eläintautien leviämistä.

Matkusta, näe ja koe – mutta selvitä myös, mitä saat matkaltasi tuoda

Mitä voin ottaa matkaevääksi? Saanko tuoda matkamuistona simpukankuoren? Paljonko sitä paikallista viiniä saikaan tuoda? Entä, kun saavun Suomeen lemmikkini kanssa? Matkalle lähtiessä on hyvä muistaa, että moniin matkatuomisiin liittyy rajoituksia. Selvitä ohjeet hyvissä ajoin etukäteen, jotta matkasi sujuu mahdollisimman mutkattomasti. Tullin ohjeita matkailijoille löydät nettisivuiltamme: tulli.fi/matkailijalle

Tule myös rohkeasti jututtamaan asiantuntijoitamme Matkamessuille. Osastollamme voit kysyä mieltäsi askarruttavista matkustukseen ja tavaroiden tuontiin liittyvistä asioista. 

Matkailijana voit estää afrikkalaisen sikaruton leviämistä

Afrikkalainen sikarutto on sikoja ja villisikoja tappava tauti, jota esiintyy Suomen naapurimaissa Venäjällä ja Virossa sekä nyt myös Ruotsissa. Tauti voi levitä maasta toiseen mm. matkustajien tuomien lihatuotteiden mukana. Siksi jokaisella ulkomailta saapuvalla matkustajalla on tärkeä rooli taudin leviämisen estämisessä. 

Matkamessujen osastollamme voit tutustua mm. kiellettyihin ruokatuomisiin ja testata tietojasi aiheeseen liittyvässä tietovisassa. Messuilla voit tavata myös Tullin ruokakoiran – ruokakoirat tekevät rajanylityspaikoilla merkittävää työtä afrikkalaisen sikaruton torjumiseksi.

Löydät meidät Matkamessujen osastolta 6n58, nähdään messuilla!

Tullikoirat ovat tavattavissa perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina n. klo 12 alkaen.
(Huom! Ajankohdat voivat muuttua koirien työtehtävien mukaan.)

Lue lisää Matkamessuista tapahtuman nettisivuilta.
 

Verkkouutinen