Hyppää sisältöön

Polkupyörien valmistajat voivat nyt pyytää komissiolta polkumyyntitullin uudelleentarkastelua

Julkaisuajankohta 4.12.2023 13.03
Tiedote

EU:n tuottajat voivat esittää komissiolle kirjallisen tarkastelupyynnön alkaa tutkia, pitääkö kiinalaisista polkupyöristä kantaa jatkossakin polkumyyntitullia.

Kiinalaisille polkupyörille on otettu EU:ssa käyttöön lopullinen polkumyyntitulli jo vuonna 1993. Polkumyyntitulli on myöhemmin laajennettu koskemaan myös Indonesiasta, Malesiasta, Sri Lankasta, Tunisiasta, Kambodžasta, Pakistanista ja Filippiineiltä lähetettyjen polkupyörien tuontia, riippumatta siitä, onko niiden alkuperämaaksi ilmoitettu Indonesia, Malesia, Sri Lanka, Tunisia, Kambodža, Pakistan tai Filippiinit. Jos uudelleentarkastelua ei aloiteta, polkupyöristä kannettavan polkumyyntitullin viimeinen voimassaolopäivä on 30.8.2024.

Tuotteet luokitellaan CN-koodeihin 8712 00 30 ja ex 8712 00 70. 

Asiasta kerrotaan komission ilmoituksessa C/2023/1260, 1.12.2023. Lehdessä ilmoitetaan määräaika, johon mennessä tutkimuksia ja tarkasteluja voi kommentoida, sekä komission osoite, johon kommentit lähetetään.

Komissio tutkii ja käsittelee polkumyyntitullien käyttöönottoa koko EU:n kannalta. Suomen tullilla ei ole asiassa ratkaisuvaltaa, Tulli ainoastaan tiedottaa asiasta.

Jos asia koskee yritystäsi, on tärkeää toimia määräajassa, koska tämä on ainoa tapa vaikuttaa asiaan.

Lisätietoja:
Polkumyynti- ja tasoitustullit
Voimassa olevat polkumyynti- ja tasoitustullit
Käynnissä olevat polkumyynti- ja tasoitustutkimukset
yritysneuvonta(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet