Hyppää sisältöön

Neuvotteluja Tullin virtuaalivaluuttojen välittäjästä jatketaan kahden toimijan voimin

Julkaisuajankohta 2.11.2021 14.30
Tiedote

Tulli on kutsunut kaksi toimijaa mukaan virtuaalivaluuttojen välityspalvelua koskevan hankinnan kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn. Neuvottelut mukaan valittujen ehdokkaiden kanssa sekä lopullisen tarjouspyynnön julkaisu neuvotteluissa mukana oleville ehdokkaille on tarkoitus tehdä loppuvuoden aikana.

Tulli hakee kilpailullisella neuvottelumenettelyllä virtuaalivaluuttojen välittäjää, joka pystyy turvallisesti ja luotettavasti hoitamaan valtiolle tuomittujen virtuaalivaluuttojen myymisen. Tulli julkaisi heinäkuun lopussa osallistumispyynnön, jossa virtuaalivaluuttojen välityspalveluita tarjoavia yrityksiä pyydettiin ilmoittamaan halukkuudesta osallistua hankinnan kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn. Ilmoittautumisajan puitteissa seitsemän toimijaa ilmoitti halukkuutensa osallistua kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn. Nyt ehdokkaista kaksi on kutsuttu neuvotteluihin.

Neuvottelumenettelyyn on kutsuttu Coinmotion Oy ja Tesseract Group Oy. Molemmat valitut ovat rekisteröityneitä virtuaalivaluuttapalveluntarjoajien rekisteriin, heillä on kokemusta isojen virtuaalivaluuttaerien välittämisestä ja he ovat osoittaneet hakemuksessaan menettelyt rahanpesun estämiseksi ja ostajan taustojen selvittämiseksi.

Neuvottelut sekä lopullisen tarjouspyynnön julkaisu ehdokkaille on tarkoitus tehdä vuoden 2021 aikana. Tulli tiedottaa erikseen, kun välittäjä on valittu.

Tulli on takavarikoinut bitcoineja ja muita virtuaalivaluuttoja huumaus- ja dopingainerikosten tutkimisten yhteydessä. Tullilla on 1 981 bitcoinia. Tänä vuonna Tulli on ottanut haltuunsa muitakin virtuaalivaluuttoja, mutta juttujen esitutkinnan ollessa kesken valuuttoja tai niiden määriä ei avata tarkemmin.

Lue lisää Tullin aikaisemmista tiedotteista:

Tullin virtuaalivaluuttojen välittäjän kilpailutukseen ilmoittautui seitsemän toimijaa (31.8.2021)

Tulli hakee virtuaalivaluuttojen välittäjää neuvottelumenettelyllä (29.7.2021)

Mediatiedote