Hyppää sisältöön

Tiettyjen Yhdysvalloista peräisin olevien tuotteiden lisätulleja aletaan kantaa vasta 2026

13.7.2021 9.33
Tiedote

Komissio on päättänyt, että Yhdysvaltojen lisätullien kantaminen on keskeytettynä myös jatkossa (täytäntöönpanoasetus (EU) 2021/1123). Tietyille Yhdysvalloista peräisin oleville tavaroille otettiin käyttöön lisätullit marraskuussa 2020. Asia liittyy EU:n ja Yhdysvaltojen välisiin lentokoneita koskeviin riitoihin.

Lisätullit koskevat muun muassa seuraaviin tuoteryhmiin kuuluvia tavaroita: ilma-alukset, kalat, simpukat, juustot, vihannekset, pähkinät, hedelmät, vehnä, öljyt, kaakaovalmisteet, kahvi, tee, muut elintarvikevalmisteet, alkoholijuomat, tupakkatuotteet, laukut, puuvilla, kaivinkoneet, traktorit, eräät erikoismoottoriajoneuvot ja pelilaitteet.

Maaliskuun alussa EU ja Yhdysvallat pääsivät yhteisymmärrykseen kaikkien toimenpiteiden keskeyttämisestä neljän kuukauden ajaksi. Tällöin komissio päätti lisätullien kantamisen keskeyttämisestä 11.3.–10.7.2021. Nyt komissio on päättänyt keskeyttää näiden tullien kannon vielä viideksi vuodeksi. Yhdysvaltojen lisätulleja sovelletaan uudelleen 11.7.2026 lähtien.

Huomaa, että yhdysvaltalaisilla tavaroilla on myös muilla perusteilla käyttöönotettuja lisätulleja. Niiden kantamiseen ei nyt tule muutosta.

Asiasta kerrotaan lisää EU:n virallisessa lehden numerossa L 243, 9.7.2021.

Lisätietoja:

Asiakastiedotteet