Hyppää sisältöön

Parannuksia laskutukseen keväällä 2022

Julkaisuajankohta 2.3.2022 9.00
Tiedote

Uuteen tulliselvitysjärjestelmään annettujen tuonti-ilmoitusten laskutukseen tehdään kaksi parannusta. Koontilasku eli jaksoerittely toimitetaan jatkossa niin, että yrityksen toimipisteet saavat omat jaksoerittelynsä. Lisäksi Tulli tarkastaa, että tuonti-ilmoituksessa ilmoitettu verkkolaskuosoite täsmää laskutettavan yrityksen yritystunnukseen. Muutokset otetaan käyttöön keväällä 2022.

Jaksoerittely toimipisteittäin maaliskuusta alkaen

Jatkossa jaksoerittelyt muodostuvat yrityksen toimipistetunnisteiden mukaisesti. Toimipistetunniste pitää ilmoittaa tulli-ilmoituksessa, jotta jaksoerittelyn voi saada toimipistekohtaisesti. Muutos otetaan käyttöön maaliskuun alusta alkaen lähetettävissä jaksoerittelyissä.

Verkkolaskuosoitteen tarkistus 2.4.2022 alkaen

Tulli tarkistaa jatkossa, että OVT-muotoinen verkkolaskuosoite on ilmoitettu oikein. Jos tulli-ilmoituksessa annettu verkkolaskuosoite on jonkun muun kuin laskutettavan yrityksen, Tulli ei lähetä verkkolaskua. Tällöin Tulli lähettää jaksoerittelyn postitse. Erityisesti isoissa konserneissa on huolehdittava, että tulli-ilmoituksessa annettava verkkolaskuosoite vastaa yritystunnusta. Muutos otetaan käyttöön 2.4.2022.

Lisätietoa: yritysneuvonta(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet