Alkoholin tilaaminen netistä

Jos tilaat alkoholia EU:n tulli- ja veroalueelta, alkoholin valmisteverotuksesta ja siihen liittyvästä neuvonnasta vastaa Verohallinto.

Jos tilaat alkoholia EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolelta tai EU:n tullialueelta mutta veroalueen ulkopuolelta, sinun on tulliselvitettävä lähetys ja maksettava siitä maahantuontiverot.

Mitä joudun maksamaan tilaamastani alkoholista?

Alkoholijuomista kannetaan tulliselvityksen yhteydessä maahantuontiverot eli tullinimikkeen mukainen tulli, valmisteverot ja maahantuonnin arvonlisävero. Maahantuonnin arvonlisävero on 24 prosenttia, ja se lasketaan veron perusteesta. Alkoholi- ja alkoholijuomaveroa kannetaan alkoholijuomaverotaulukon mukaisesti. Juomapakkausveroa kannetaan 0,51 euroa litralta. Lue lisää maahantuontiveroista.

Miten tulliselvitän alkoholia sisältävän lähetyksen?

Voit tulliselvittää lähetyksen itse Tullin tuonti-ilmoituspalvelussa tai valtuuttaa jonkun toisen hoitamaan tulliselvityksen puolestasi. Lue lisää tulliselvitysvaihtoehdoista.

Rajoituksia

Alkoholilaissa on määrätty ikärajat alkoholijuomien hallussapidolle ja kuljetukselle. 18-vuotias saa pitää hallussaan ja kuljettaa mietoja alkoholijuomia ja 20-vuotias muitakin alkoholijuomia.

Yksityishenkilö ei saa tuoda väkiviinaa eikä myöskään alkoholijuomapulveria. Väkiviina on yli 80 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältävä alkoholipitoinen, denaturoimaton aine sen käyttö- ja pakkaustavasta tai päällysmerkinnöistä riippumatta.

Ota yhteyttä
Tullineuvonta, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.
Autoverotusasioissa ota yhteyttä Verohallintoon vero.fi


Asiasanat Alkoholi

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta