Hyppää sisältöön

Vaalimaan rajanylityspaikan tavaraliikenteen ennakkovarauspalvelu päättyy – käyttöön tulossa 7.4.2021 rekkaparkin ohjausjärjestelmä

Julkaisuajankohta 26.3.2021 13.02 | Julkaistu suomeksi 26.3.2021 klo 15.20
Tiedote

Fintraffic
Tiedote 25.3.2021

Tavaraliikenteen ennakkovarauspalvelu (www.evpa.fi) päättyy nykymuodossaan Vaalimaan rajanylityspaikalla 6.4., ja sen tilalle otetaan käyttöön väliaikainen rekkaparkin ohjausjärjestelmä. 
Viranomaiset ja Fintraffic Tie kartoittavat toteutusmallia, jolla ennakkovarauspalvelua voitaisiin myöhemmin jatkaa edelleen.

Vaalimaan ennakkovarauspalvelu on toiminut tähän saakka rajanylityspaikan tavaraliikenteen pilottina, joka nyt loppuu. Tavaraliikenne on voinut ilmoittaa saapumisestaan rajanylityspaikalle etukäteen itsepalvelupisteiden, evpa.fi-verkkosivuston tai 24/7-puhelinpalvelun kautta.

Väliaikaisen rekkaparkin ohjausjärjestelmän jälkeisestä mallista ei ole vielä tarkempia päätöksiä. Asiasta tiedotetaan, kun toteuttamismallin suunnitelmat etenevät.

Käyttöön tulossa 7.4. alkaen rekkaparkin ohjausjärjestelmä

Vaalimaan rajanylityspaikalla otetaan 7.4. alkaen käyttöön tavaraliikenteen rekkaparkin väliaikainen ohjausjärjestelmä. 

Näin Vaalimaan rajanylityspaikan väliaikainen rekkaparkin ohjausjärjestelmä toimii:

Vaalimaan rajanylityspaikalle saapuva raskas liikenne ohjataan tiedotusopasteilla rekkaparkin yhteydessä olevalle itsepalvelupisteelle. Itsepalvelupisteellä kuljettajat rekisteröityvät järjestelmään antamalla järjestelmään seuraavat tiedot:

  • ajoneuvon rekisterinumero
  • kuljettajan kännykkänumero
  • mahdollinen tieto kuljetuksen korkeasta prioriteetista 

Rekisteröinnin jälkeen kuljettaja ohjataan odottamaan omaa vuoroaan rekkaparkkiin. Oma vuoro Tullin asiointipisteellä ilmoitetaan tekstiviestillä kuljettajan antamaan kännykkänumeroon. Vuoro ilmoitetaan lisäksi rekkaparkin näyttötauluissa rekisterinumeron muodossa.

Väliaikaisen rekkaparkin ohjausjärjestelmän aikana käytössä ei ole tavaraliikenteen ennakkovarauspalvelua  itsepalvelupisteiden, evpa.fi-verkkosivuston tai 24/7-puhelinpalvelun kautta. 

Tavaraliikenteen rekkaparkin ohjausjärjestelmän tiedot poistetaan tunnin kuluessa sen jälkeen, kun ajoneuvo on poistunut Tullin asiointipisteeltä ja alueelta.

Mediatiedote