Hyppää sisältöön

Tullin Stefan Aniszewski valittiin kansainvälisen tullityön organisointifoorumi CWOF:n fasilitaattoriksi

Julkaisuajankohta 13.1.2023 14.14 | Julkaistu suomeksi 13.1.2023 klo 14.37
Tiedote

Maailman tullijärjestö WCO:n uusi tullityön organisointifoorumi CWOF perustettiin joulukuussa 2022. Foorumin ensimmäiseksi fasilitaattoriksi valittiin Suomen tullin henkilöstöjohtaja Stefan Aniszewski. Fasilitaattorin roolissa Aniszewski haluaa mahdollistaa eri maissa syntyneiden hyvien käytäntöjen ja oivallusten tehokkaan jakamisen koko kansainvälisen tulliyhteisön käyttöön.

Etualalla CWOF:n jäseniä kokoustilassa ja taustalla uusi fasilitaattori Stefan Aniszewski, jonka kuva on heijastettu näytölle.

CWOF:n ensimmäinen kokous järjestettiin hybridinä. Taustalla näytöllä Tullin henkilöstöjohtaja Stefan Aniszewski. Etualalla vasemmalta oikealle WCO:n Mohamed El Hail, Taeil Kang ja Ebenezer Gebding Tafili. Kuva: WCO

Maailmanlaajuinen koronapandemia ja muuttuva toimintaympäristö haastavat tullien toimintaa, henkilöstön jaksamista ja työn kehittämistä. Maailman tullijärjestö WCO:n uusi tullityön organisointifoorumi CWOF (Customs’ Work Organization Forum) perustettiin, jotta tullit voivat jakaa parhaita käytäntöjään ja kehittää toimintaansa yhteistyössä. 

CWOF:n ensimmäinen kokous pidettiin virtuaalisesti 13. joulukuuta 2022. Kokouksessa foorumin fasilitaattoriksi valittiin Suomen tullin henkilöstöjohtaja Stefan Aniszewski. Vapaamuotoisehkon foorumin fasilitaattorin eli eräänlaisen puheenjohtajan tehtävä kestää vuoden verran. 

– On erittäin hienoa saada työskennellä läheisesti tämän tärkeän kokonaisuuden parissa, ja olenkin erittäin kiitollinen WCO:n jäsenmaille saamastani mahdollisuudesta fasilitoida foorumin työtä, Stefan Aniszewski toteaa.

Foorumi tarjoaa keskustelualustan ja mahdollisuuden hyvien käytäntöjen jakamiseen

Tullityön organisointifoorumin ensimmäiseen kokoukseen osallistui 700 osallistujaa 169 maasta ympäri maailmaa. Osallistujajoukko koostui monipuolisesta kattauksesta pääjohtajia, komissaareja, henkilöstöhallinnon ammattilaisia ja tulliasiantuntijoita. Lisäksi mukana oli myös runsaasti yksityisen sektorin ja tiedemaailman edustajia.

Joulukuun tapaamisen puheenvuoroissa jaettiin neuvoja muun muassa uuden työkulttuurin juurruttamiseen, teknologian hyödyntämiseen ja johtamiseen. Samat teemat ovat jatkossakin foorumin keskiössä. Erityisesti tavoitteena on tukea tullien siirtymää kohti moderneja kestäviä työskentelymalleja ja parantaa suorituskykyä, kriisinkestävyyttä ja työhyvinvointia.

– Maailman tullijärjestön jäsenet kohtaavat hyvin saman tyyppisiä haasteita navigoidessaan pandemian jälkeisessä tilanteessa ja suunnitellessaan tullityön tulevia käytäntöjä. Uusien toimintatapojen omaksuminen on nopeutunut viimeisten vuosien aikana. Foorumi antaa erinomaisen mahdollisuuden keskustella muutoksesta sekä jakaa oppeja, haasteita ja hyviä käytäntöjä, Stefan toteaa.

– Uskon, että foorumin jäsenmaille tarjoama tuki sekä uuteen normaaliin liittyvien työskentelymallien määrittämisessä että toimeenpanossa on äärimmäisen arvokasta ja tärkeää.

Lisätietoja tullityön organisointifoorumi CWOF:n ensimmäisestä kokoontumisesta löytyy Maailman tullijärjestö WCO:n omasta tiedotteesta.

Uutinen