Hyppää sisältöön

Tulli lahjoitti virkapuvun Ukrainaan

Julkaisuajankohta 17.3.2023 8.56
Tiedote

Suomen tulli lahjoittaa virka-asun Ukrainan tulli- ja finanssiyliopistolle. Asua koskeva pyyntö saapui Suomelle ja useille muille maille vuoden 2023 alussa. Tulli päätti lahjoittaa Ukrainaan kenttäasukokonaisuuden. Tulli toivoo, että siitä on apua tullialan koulutuksessa ja museon näyttelytoiminnassa.

Vuoden 2023 alussa Ukrainan tulli- ja finanssiyliopisto lähestyi Suomen tullia pyytäen virkapukua yliopiston yhteydessä toimivan Ukrainan tullimuseon kokoelmaan. Tullin virkapukuohjesäännön mukaan virka-asuja luovutetaan ulkomaiden tullimuseoille vain vaihtona. Koska Suomen tulli halusi tukea Ukrainan tullia, asu päätettiin lahjoittaa ilman velvoitetta lähettää vastalahjaksi ukrainalaista pukua.

Ukrainan tulliyliopisto ja tullimuseo toimivat noin miljoonan asukkaan Dnipron kaupungissa Dnepr-joen rannalla. Ukrainaan lähetettävä asu koostuu virkalakista, takista, housuista ja jalkineista. 

Tulli toivoo, että virka-asusta on Ukrainan tullille apua koulutuksen ja museotoiminnan kehittämisessä äärimmäisen vaikeista olosuhteista huolimatta.

Verkkouutinen