Hyppää sisältöön

Sähkösavukkeiden nikotiini- ja makunesteitä tuotu verotta maahan

Julkaisuajankohta 10.11.2021 9.20
Tiedote

Tulli on suorittanut esitutkinnan sähkösavukenesteiden maahantuonnissa vältetyistä valmisteveroista. Törkeänä veropetoksena tutkitussa tapauksessa epäillään vältetyn valmisteveroja lähes 800 000 euron edestä. Tulli aloitti esitutkinnan Verohallinnon tekemän tutkintapyynnön perusteella.

Tullin esitutkinnassa on tullut esille, että Vantaalle rekisteröity yhtiö on tuonut maahan vuosien 2017 – 2020 aikana sähkösavukkeissa käytettäviä nikotiini- ja makunesteitä lähes kolme miljoonaa millilitraa eikä  ole tehnyt niistä valmisteveroilmoituksia Verohallinnolle. Näin toimien on vältetty valmisteveroja lähes 800 000 euroa. Nikotiininesteet on tuotu Kroatiasta ja nikotiinittomat nesteet useista eri EU-maista.

Valmisverojen laiminlyönnistä on epäiltynä yhtiön ainoa hallituksen jäsen, pääkaupunkiseudulla asuva, vuonna 1991 syntynyt mies, joka on toiminut yrittäjänä usean vuoden ajan. Esitutkinnan perusteella hän on toiminut yksin. Yhtiöllä on myymälöitä Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

– Esitutkinnassa on tullut esille syitä epäillä, että vielä Verohallinnon suorittaman verotarkastuksenkin jälkeen yhtiön vastuuhenkilö on jatkanut nesteiden maahantuontia ilman valmisteveroilmoitusten tekemistä. Tämän vuoksi rikosepäily laajentunut ja vahvistunut esitutkinnan kuluessa, kertoo tutkinnanjohtaja Sari Knaapi.

Tulli on käyttänyt esitutkinnan aikana kansainvälistä oikeusapumenettelyä todisteiden saamiseksi tutkintaan.

Tullin suorittama esitutkinta on valmis ja asia on siirtymässä marraskuun aikana syyttäjälle syyteharkintaan.  

Mediatiedote