Netistä tilaajalle

Näillä sivuilla on Tullin ohjeita kuluttajille, jotka tilaavat ja ostavat tavaroita netistä. Sivuilta löydät lisätietoa netistä ostamisesta, rajoituksista, maahantuontiverotuksesta, tulliselvityksestä ja muutoksenhausta.

Ohjeet eivät koske pelejä, musiikkia tai tietokoneohjelmia, jotka ladataan suoraan netistä. Näistä ei tarvitse tehdä tulliselvitystä eikä maksaa maahantuontiveroja.

Lahjalähetyksille on omat ohjeet. Katso: Lahjalähetykset

Nettiostoksen tullaaminen

Alla olevasta kuvasta näet, miten nettiostoksen tulliselvitysprosessi etenee. Saat kuvakkeita klikkaamalla lisätietoa tärkeimmistä asioista, joita sinun täytyy tietää tai tehdä tulliselvityksen eri vaiheissa. 

Tee ostoksesi netissä

Paketti saapuu Suomeen rahdinkuljettajan varastolle. Rahdinkuljettaja lähettää sinulle saapumisilmoituksen, minkä jälkeen sinun pitää tullata lähetys.

Tullaa pakettisi netissä

TULLI.FI

Rahdinkuljettaja toimittaa pakettisi sinulle

Kaupan peruminen, palautukset

TULLI.FI

Muutoksenhakulomake ja sen täyttöohje

TULLI.FI


Tarkemmin rajoituksista

Kartta

Kartasta voit tarkistaa muun muassa EU:n tulli- ja veroalueeseen kuuluvat maat sekä EU:n tullialueeseen kuuluvat maat ja alueet, jotka eivät kuulu veroalueeseen.

Tulliselvityksen ja maahantuontiverotuksen kannalta on ratkaisevaa, mistä tilaamasi tavara sinulle toimitetaan, ja onko EU:n alueelta toimitettava tavara valmistettu tai tullattu EU:n alueelle.

 

  • EU-maat
    • EU:n tulli- ja veroalue
    • EU:n kanssa tulliliitossa olevat maat ja alueet
    • EUn tullialueeseen kuuluvat maat ja alueet, jotka eivät kuulu veroalueeseen
  • ETA-maat


Asiasanat Netistä ostaminen

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Käyttäjäpalaute on meille siksi arvokasta. Mikäli sinulla on kehitysajatus tai suora palaute jostain verkkopalvelumme osasta, toivomme sinun kertovan siitä meille

Lähetä palautetta
Valikko