Hyppää sisältöön

Tulli päivittää tuonti-ilmoitusten EORI-numeron tarkastuksia 5.2.2024

Julkaisuajankohta 24.1.2024 11.00
Tiedote

Tuojan EORI-numeron tarkastukset otettiin käyttöön tulli-ilmoituksissa 2.9.2023. Tarkastukset eivät ole toimineet suunnitellulla tavalla Tullin järjestelmissä olevien puutteiden takia. 

Nyt puutteet Tullin järjestelmissä on korjattu ja EORI-numeron tarkastus otetaan päivitettynä käyttöön 5.2.2024. Jos tuojan tunnistenumerolla ei ole EORI-asemaa, tuonnin tulli-ilmoitus hylätään.

EORI-numeron ilmoittaminen tulli-ilmoituksessa

Ohjeita EORI-numeron ilmoittamiseen tulli-ilmoituksessa on verkkosivulla ”Miten annan tuonnin tulli-ilmoituksen”.

Yleensä EORI-numero on pakollinen. EORI-numeroa ei kuitenkaan ilmoiteta esimerkiksi silloin, kun tuoja on yksityishenkilö tai diplomaattinen edustusto (lisämenettelykoodit 622, 3KZ tai 3RJ).  

Tulli on tarkentanut toimijatietojen ilmoittamisen ohjeita 

Tulli on julkaissut uuden verkkosivun ”Toimijatietojen ilmoittaminen”, jossa on ohjeet toimijatietojen ilmoittamiseen tulli-ilmoituksessa.

Ohjeita on tarkennettu vastaamaan uusien toimintaympäristöjen, kansainvälisen kaupan sekä ulkomaankaupan ketjuuntumisen tarpeisiin. Ohje kertoo muun muassa, miten ilmoitat tiedot yrityksestä, joilla on useita toimipisteitä useammassa maassa.

Tarkista, onko yritystunnuksesi myös EORI-numero

Voit tarkistaa yrityksen EORI-numeron voimassaolon komission EORI-numeron validointipalvelusta. Jos yritykselläsi ei ole EORI-numeroa, hae sitä Tullin EORI-numeron hakupalvelusta.

Lisätietoa
Tuoja: tarkista, onko yritystunnuksesi myös EORI-numero ja varaudu ruuhkiin EORI-numeron hakupalvelussa (asiakastiedote 24.8.2023)

Tuonnin tulli-ilmoittamiseen tarvitsee EORI-numeron (asiakastiedote 3.7.2023)

Muutoksia ulkomaisen tuojan tunnistenumeron ilmoittamiseen tuonnin tulli-ilmoituksissa syyskuussa 2023 (asiakastiedote 30.6.2023)

yritysneuvonta(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet