Hyppää sisältöön

Uudistuneet tuonnin tulli-ilmoitukset otetaan käyttöön 19.4.2021

Julkaisuajankohta 12.4.2021 11.53
Tiedote

Yritysten tuonnin tulli-ilmoitukset tavaran luovuttamisesta vapaaseen liikkeeseen uudistuvat. Tuonti-ilmoittajat siirtyvät 19.4.2021 käyttämään uutta Tulliselvityspalvelua. Nykyinen Yritysasiakkaan tuontitullauspalvelu jää käyttöön ainoastaan sisäisen jalostuksen, loppukäytön ja väliaikaisen maahantuonnin ilmoituksiin, ja palvelun nimi on jatkossa Yritysasiakkaan erityismenettelyjen tuontitullauspalvelu.

Tulliselvityspalvelua pääsee käyttämään Tullin verkkosivujen kautta. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnisteilla valtuudella ”Tulliselvittäminen”. Sähköinen ilmoittaminen edellyttää, että tuojalla ja edustajalla on EORI-numero.

Sanoma-asiakkaat siirtyvät antamaan uudistettuja ilmoituksia porrastetussa aikataulussa, josta sovitaan Tullin kanssa erikseen. Kaikkien sanoma-asiakkaiden on siirryttävä käyttämään uudistettuja ilmoituksia viimeistään 31.5.2021. 

Lisäselvityspyyntöihin on vastattava Tulliselvityspalvelussa tai sanomalla

Jos Tulli pyytää tuonti-ilmoituksesta lisäselvitystä tai liiteasiakirjaa, liiteasiakirjan voi lähettää sekä lisäselvityspyyntöön vastata joko Tulliselvityspalvelussa tai sanomalla. Tulli ei ota vastaan lisäselvityksiä sähköpostitse. Uudessa Tulliselvityspalvelussa liitteiden lähettämiseen ei voi käyttää Liitetiedoston lähetyspalvelua. 

Tulli julkaisee erillisen tiedotteen siitä, miten Ahvenanmaan ja muun Suomen välisen tavaraliikenteen ilmoittaminen muuttuu 19.4.2021.

Lisätietoja: UCC(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet:
Yritysten tuonti-ilmoituksiin huhtikuussa 2021 tulevat muutokset (11.3.2021)
Tuonnin uudistetut tulli-ilmoitukset tavoitteena ottaa käyttöön 19.4.2021 (2.3.2021)

Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet