Hyppää sisältöön

Unioniaseman osoittaminen bulkkitavaralle (irtotavaralle) (päivitetty 21.3.2024)

Julkaisuajankohta 21.3.2024 8.16
Tiedote

Päivitetty tieto: Vahvistus-/rekisteröintipyynnön voi pyytää myös laivan lähdön jälkeen. Tiedotteessamme 13.3. kerroimme, että pyyntö pitää tehdä ennen laivan lähtöä.

Unioniaseman ilmoituspalveluun (PoUS) annettuja tietoja ei voi korjata jälkikäteen, minkä vuoksi bulkkitavaran todellista lastattua määrää ei voi korjata enää lastauksen jälkeen. Tämän takia unioniaseman vahvistus-/rekisteröintipyynnön bulkkitavaroista voi antaa myös vasta lastauksen jälkeen, kun lopullinen lastattu määrä on tiedossa. Tällaisia bulkkitavaroita voivat olla esimerkiksi nestemäiset tavarat ja viljat.

Näissä tapauksissa mahdollisia Tullin tarkastuksia varten on toimitettava ennakkotieto lastauksesta. Ilmoitus annetaan Tullille ennen lastauksen aloittamista sähköpostitse osoitteeseen pous(at)tulli.fi. Kirjoita sähköpostin aiheeksi ”Ennakkotieto tavaroiden lastaamisesta” ja viestiin seuraavat tiedot:

  • ilmoittajan nimi 
  • luvan numero, jos ennakkoilmoituksen antaa valtuutettu antaja
  • lastauksen paikka ja aloitusajankohta
  • lastattava alus
  • lastattavan tavaran kuvaus ja arvioitu määrä
  • LRN-viitenumero (asiakkaan oma viite).

Ennakkotietoon voi koota tarvittaessa useamman lastauksen tiedot esimerkiksi viikon ajalta.

Unioniaseman ilmoituspalvelussa (PoUS) annettavassa vahvistus-/rekisteröintipyynnössä ilmoitetaan sama LRN-viitenumero, joka annettiin sähköpostitse toimitetussa lastauksen ennakkoilmoituksessa. Unioniaseman vahvistus-/rekisteröintipyyntö ei ole tässä tapauksessa jälkikäteen annettu, paitsi jos pyyntö on tehty laivan lähdön jälkeen.

Lisätietoja: yritysneuvonta(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet