Sitova tariffitieto (STT)

Sitova tariffitieto (STT) on Tullilta haettava kirjallinen päätös siitä, että tavaran nimike pysyy samana tietyn ajanjakson. Koska nimike määrää tavarasta kannettavat verot ja maksut, voit sitovan tariffitiedon avulla paremmin ennakoida vienti- tai tuontitapahtumiesi kulut.

Sitovaa tariffitietoa voi hakea vain tulossa oleviin, suunniteltuihin tavaran tuonteihin EU:n ulkopuolelta tai tavaran vientiin EU:n ulkopuolelle. Tuonti ja vienti tarkoittaa tässä myös erityismenettelyjä, jotka ovat sisäinen ja ulkoinen jalostus, tietty käyttötarkoitus (end-use) ja väliaikainen maahantuonti.

Sitovaa tariffitietoa et voi hakea tuontiin ja vientiin, joka on jo tapahtunut, tai jonka tullimuodollisuuksien täyttämistä ei ole vielä saatettu päätökseen.

Voimassa kolme vuotta koko EU:ssa 

Sitova tariffitieto on voimassa kolme vuotta, mutta sen voimassaolo voi päättyä aikaisemmin, esimerkiksi jos lainsäädäntö muuttuu. 

Päätös on maksuton ja voimassa koko EU:n alueella. Päätös sitoo sekä tulliviranomaisia että sen haltijaa. Haltijan on ilmoitettava päätöksen viitenumero ja päätöksen kohdassa 6 annettu nimike sekä asiakirjakoodi C626 tulli-ilmoituksessa, jolla päätöksessä mainittua tavaraa asetetaan tullimenettelyyn.

Hakeminen

Hae sitovaa tariffitietoa sähköisesti BTI-palvelussa, jonne Tulli toimittaa myös päätöksen hakemukseesi. Hakemus on tehtävä suomeksi tai ruotsiksi.