Hyppää sisältöön

Ahvenanmaa – yritysasiakkaat 

Ahvenanmaa kuuluu EU:n erityisiin veroalueisiin, jonka erottaa EU:n arvonlisävero- ja valmisteveroalueesta niin sanottu veroraja.  Suomen lainsäädännön mukaan Ahvenanmaalle tuotavista tavaroista kannetaan valmiste- ja arvonlisävero.

Ahvenanmaan ja EU:n ulkopuolisten maiden kaupankäynnissä pätevät samat säännöt ja ohjeet kuin kaupankäynnissä EU:n ja kolmansien maiden välillä. Lue lisää:

Ahvenanmaan ja muiden EU-maiden tavaraliikenteessä sovelletaan samoja ilmoitusmuodollisuuksia kuin EU:n ulkopuolisten maiden kanssa käytävässä kaupassa. Lue lisää:

Tavarakuljetukset Ahvenanmaan ja muun Suomen välillä

Myös Ahvenanmaan maakunnan ja muun Suomen välillä kuljetettavat on esitettävä Tullille ja niistä on annettava tulli-ilmoitukset. Lue lisää: Ahvenanmaan ja muun Suomen välinen tavaraliikenne

Tullille annettavia ilmoituksia Ahvenanmaan ja muun Suomen välisessä liikenteessä ovat

  • esittämisilmoitus
  • kansallinen verorajailmoitus (tulli-ilmoitus)
  • yhteenvetoilmoitus (tulli-ilmoitus)
  • SAD-lomakkeella annettava erityismenettelyjen tulli-ilmoitus (tulli-ilmoitus)

Verorajanumero 

Verorajanumeroa käytetään vain Ahvenanmaan ja Suomen välisessä kaupassa. Numeron voi hakea arvonlisäverorekisteröity yritys, joka myy tavaroita yksityishenkilöille tai alv-rekisteröitymättömälle yhteisölle tai yritykselle. Lue lisää: Verorajanumero ja veroraja-asiakas 

Kysyttävää?

Ahvenanmaan verorajaneuvonta
ma–pe 9–15
vs99Tglox1jZvyyhgNuiYv7CJT6fanetrggnxf

Voit kysyä

  • Ahvenanmaan ja muun Suomen välisestä kaupasta (esim. mitä ilmoituksia pitää antaa ja milloin, kenen vastuulla ilmoituksen antaminen on)
  • Veroraja-asiakkaan yhteenvetoilmoituspalvelun (ALA) käytöstä.