Missä pakettini on?

Jos haluat tietää missä postilähetyksesi on, ota yhteyttä rahdinkuljettajaan. Tulli ei pysty auttamaan sinua, koska Tulli ei kuljeta eikä varastoi lähetyksiä. Tulli ei myöskään lähetä saapumisilmoituksia tai palauta lähetyksiä.

Jos lähetyksen status on ”Lähetys on Tullissa” tai ”Held by Customs”

  • Yleensä tämä tarkoittaa, että lähetys pitää tullata ennen kuin rahdinkuljettaja voi toimittaa tavaran sinulle. Tavara on rahdinkuljettajan varastossa, ei Tullissa.
  • Rahdinkuljettaja voi toimittaa lähetyksen sinulle vasta sen jälkeen, kun olet tullannut lähetyksen.
  • Voit tullata lähetyksen helposti Tuonti-ilmoituspalvelussamme.
  • Tullilla ei ole tietoa lähetyksestä eikä sen sisällöstä. Tulli-ilmoituksen tekijänä olet vastuussa ilmoituksella annettujen tietojen oikeellisuudesta.
Jos lähetys sisältää kiellettyjä tai rajoituksenalaisia tavaroita, eikä niille ole lupaa, asiaa voidaan käsitellä rikosasiana, joko lääkerikoksena, salakuljetuksena tai huumausainerikoksena.

Huomioi nämä

Tullilla on oikeus avata kirjeitä, paketteja ja muita lähetyksiä perustellusta syystä, luottamuksellisen viestin salaisuutta loukkaamatta.

Jos tulli on pysäyttänyt kirjeen, paketin tai muun lähetyksen maahantuontiedellytysten selvittämiseksi, tulli lähettää asiakkaalle siitä ilmoituksen. Avattuun postilähetykseen tulli tekee omat merkinnät. Tullin avaama lähetys on suljettu tullin avaama -teipillä.

Jos tulli on tehnyt päätöksen postilähetyksen haltuunotosta, tulli toimittaa päätöksen lähettäjälle tai vastaanottajalle.


Tullilla on oikeus avata kirjeitä, paketteja ja muita lähetyksiä perustellusta syystä, luottamuksellisen viestin salaisuutta loukkaamatta.  Avattuun postilähetykseen tulli tekee omat merkinnät. Tullin avaama lähetys on suljettu ”Tullin avaama” -teipillä.

Huomaa, että lähetys on voitu avata ja tarkastaa jo lähtömaassa tai muussa maassa kuljetusreitin varrella. Ole tarvittaessa yhteydessä lähettäjään tai rahdinkuljettajaan.


Tulli ei koskaan palauta lähetyksiä. Posti palauttaa postilähetykset, joista ei ole annettu tulli-ilmoitusta ja maksettu maahantuontiveroja 20 päivän kuluessa saapumispäivästä. Ole tarvittaessa yhteydessä rahdinkuljettajaan.


Tulli valvoo maahan saapuvia, maasta vietäviä ja kauttakuljetuksena kuljetettavia lähetyksiä erilaisin valvontamenetelmin ja tekee tarvittaessa myös tarkastuksia.


Valvonta, tarkastukset ja hallinnolliset jatkotoimenpiteet tehdään tullilain perusteella. Tuonti-, vienti- ja kauttakuljetusrajoitukset ja -kiellot löytyvät tavarakohtaisesta lainsäädännöstä, joka on määrätty Tullin valvottavaksi.


Ota yhteyttä
Tulli-ilmoittaminen, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–18

Pilotoimme chat-palvelua 30.5. alkaen. Sivun oikeassa alalaidassa näkyy ajoittain "Tarvitsetko apua" -kuvake, josta saat avattua chat-yhteyden Tullin asiakaspalveluun. Chat on yleensä käytössä arkisin klo 9−15.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus