Hyppää sisältöön

Missä pakettini on?

Jos tarvitset lisätietoa paketin sisällöstä tai sijainnista, selvitä asiaa Postin tai kuljetusyrityksen kanssa.

Posti tai kuljetusyritys

  • tietää missä pakettisi on
  • lähettää saapumisilmoitukset
  • varastoi tullattavat paketit
  • kuljettaa paketit tullauksen jälkeen
  • palauttaa paketit.

Jos pakettisi kuljettaa Posti, voit seurata pakettisi tilannetta Postin lähetysseurantapalvelussa tai OmaPosti-sovelluksessa.

Tulli

  • valvoo ja voi pysäyttää tarkastettavaksi Suomeen tulevia ja Suomen kautta kulkevia paketteja
  • neuvoo sinua lähetyksen tullaamisessa.  

Mitä tarkoittaa Postin tai kuljetusyrityksen ilmoitus ”Lähetys on Tullissa”? 

”Lähetys on Tullissa” tai ”Held by Customs” tarkoittaa sitä, että sinun on tullattava lähetys. Vasta kun olet tullannut ja maksanut verot, lähetys vapautuu, ja Posti tai kuljetusyritys voi toimittaa sen sinulle. Tullata voit kolmella tavalla – tutustu vaihtoehtoihin.

Huomioi nämä

Kyllä. Tullilla on oikeus avata kirjeitä, paketteja ja muita lähetyksiä perustellusta syystä, luottamuksellisen viestin salaisuutta loukkaamatta. Suomen tullin avaama lähetys on suljettu ”Tullin avaama” -teipillä, ja siinä on Tullin merkintöjä.

Joskus lähetys avataan ja tarkastetaan sen lähtömaassa tai muussa maassa kuljetusreitin varrella. Lisätietoja saat tarvittaessa lähettäjältä tai rahdinkuljettajalta.


Kyllä. Tullilla on oikeus pysäyttää kirjeen, paketin tai muun lähetyksen eteneminen maahantuontiedellytysten selvittämiseksi.

Saat ilmoituksen, jos lähetyksesi pysäytetään. Jos Tulli ottaa lähetyksen haltuunsa, se toimittaa haltuunottopäätöksen lähettäjälle tai vastaanottajalle.


Tulli ei koskaan palauta lähetyksiä.

Posti palauttaa postilähetykset, joista ei ole annettu tulli-ilmoitusta ja maksettu maahantuontiveroja, 20 päivän kuluessa saapumispäivästä. Kysy lisätietoja Postista.


Tulli valvoo Suomeen saapuvia, maasta vietäviä ja Suomen kautta kuljetettavia lähetyksiä erilaisin valvontamenetelmin ja tekee tarvittaessa myös lähetysten tarkastuksia.


                            

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus