Hyppää sisältöön

Missä pakettini on?

Jos tarvitset lisätietoa paketin sisällöstä tai sijainnista, selvitä asiaa Postin tai kuljetusyrityksen kanssa.

Miten saan tiedon tullattavasta lähetyksestä?

Ulkomaiset lähetysseurannat antavat usein tiedon ”Lähetys on Tullissa” tai ”Held by Customs”. Lähetykset eivät kuitenkaan ole Tullissa, vaan Postin tai muun kuljetusyrityksen varastossa. Jos lähetys pitää tullata, saat ilmoituksen tullattavasta lähetyksestä Postilta tai muulta kuljetusyritykseltä Suomessa. Ilmoitus voi tulla Postin lähetysseurantaan, OmaPostiin, tekstiviestinä, sähköpostina tai kirjeenä.

Posti tai kuljetusyritys

  • tietää missä pakettisi on
  • lähettää saapumisilmoitukset
  • varastoi tullattavat paketit
  • kuljettaa paketit tullauksen jälkeen
  • palauttaa paketit.

Tulli

  • valvoo ja voi pysäyttää tarkastettavaksi Suomeen tulevia ja Suomen kautta kulkevia paketteja
  • neuvoo sinua lähetyksen tullaamisessa.  

Huomioi nämä

Kyllä. Tullilla on oikeus avata kirjeitä, paketteja ja muita lähetyksiä perustellusta syystä, luottamuksellisen viestin salaisuutta loukkaamatta. Suomen tullin avaama lähetys on suljettu ”Tullin avaama” -teipillä.

Joskus lähetys avataan ja tarkastetaan sen lähtömaassa tai muussa maassa kuljetusreitin varrella. Lisätietoja saat tarvittaessa lähettäjältä tai rahdinkuljettajalta.


Kyllä. Tullilla on oikeus pysäyttää kirjeen, paketin tai muun lähetyksen eteneminen maahantuontiedellytysten selvittämiseksi.

Saat ilmoituksen, jos lähetyksesi pysäytetään. Jos Tulli ottaa lähetyksen haltuunsa, se toimittaa haltuunottopäätöksen lähettäjälle tai vastaanottajalle.


Ei. Tulli ei koskaan palauta lähetyksiä.

Posti palauttaa postilähetykset, joista ei ole annettu tulli-ilmoitusta ja maksettu maahantuontiveroja, 20 päivän kuluessa saapumispäivästä. Kysy lisätietoja Postista.


Tulli valvoo Suomeen saapuvia, maasta vietäviä ja Suomen kautta kuljetettavia lähetyksiä erilaisin valvontamenetelmin ja tekee tarvittaessa myös lähetysten tarkastuksia.


Lisää aiheesta