Missä pakettini on?

Jos haluat tietää, missä tilaamasi paketti on, seuraa lähetyksen etenemistä Postin tai muun rahdinkuljettajan lähetysseurantapalvelussa. Jos sinulla on kysyttävää lähetyksen etenemisestä, ota tarvittaessa yhteyttä lähetyksen kuljettajaan.

Tulli ei kuljeta lähetyksiä. Lähetykset eivät siis saavu tulliin, eikä tulli myöskään varastoi niitä. Tulli ei lähetä saapumisilmoituksia, eikä palauta lähetyksiä. Koska tullilla ei ole tietoa lähetyksestä tai sen sisällöstä, emme pysty auttamaan sinua näissä kysymyksissä. Olethan siis yhteydessä suoraan Postiin tai rahdinkuljettajaan. 

Jos lähetyksen status on ”Lähetys on tullissa” tai ”Held by Customs”, se pitää tullata

  • Yleensä ”Lähetys on tullissa /Held by Customs” tarkoittaa sitä, että lähetys pitää tullata. Tavara on Postin tai rahdinkuljettajan varastossa, ei tullissa.
  • Vasta sen jälkeen, kun olet tullannut lähetyksen, voi Posti tai rahdinkuljettaja toimittaa lähetyksen sinulle tai voit noutaa lähetyksen kuljettajan varastosta.
  • Voit tullata lähetyksen helposti netissä: Siirry Tuonti-ilmoituspalveluun
Jos lähetys sisältää kiellettyjä tai rajoituksenalaisia tavaroita, eikä niille ole lupaa, asiaa voidaan käsitellä rikosasiana, joko lääkerikoksena, salakuljetuksena tai huumausainerikoksena.

Huomioi nämä

Tullilla on oikeus avata kirjeitä, paketteja ja muita lähetyksiä perustellusta syystä, luottamuksellisen viestin salaisuutta loukkaamatta.

Jos tulli on pysäyttänyt kirjeen, paketin tai muun lähetyksen maahantuontiedellytysten selvittämiseksi, tulli lähettää asiakkaalle siitä ilmoituksen. Avattuun postilähetykseen tulli tekee omat merkinnät. Tullin avaama lähetys on suljettu tullin avaama -teipillä.

Jos tulli on tehnyt päätöksen postilähetyksen haltuunotosta, tulli toimittaa päätöksen lähettäjälle tai vastaanottajalle.


Tullilla on oikeus avata kirjeitä, paketteja ja muita lähetyksiä perustellusta syystä, luottamuksellisen viestin salaisuutta loukkaamatta.  Avattuun postilähetykseen tulli tekee omat merkinnät. Tullin avaama lähetys on suljettu ”Tullin avaama” -teipillä.

Huomaa, että lähetys on voitu avata ja tarkastaa jo lähtömaassa tai muussa maassa kuljetusreitin varrella. Ole tarvittaessa yhteydessä lähettäjään tai rahdinkuljettajaan.


Tulli ei koskaan palauta lähetyksiä. Posti palauttaa postilähetykset, joista ei ole annettu tulli-ilmoitusta ja maksettu maahantuontiveroja 20 päivän kuluessa saapumispäivästä. Ole tarvittaessa yhteydessä rahdinkuljettajaan.


Tulli valvoo maahan saapuvia, maasta vietäviä ja kauttakuljetuksena kuljetettavia lähetyksiä erilaisin valvontamenetelmin ja tekee tarvittaessa myös tarkastuksia.


Valvonta, tarkastukset ja hallinnolliset jatkotoimenpiteet tehdään tullilain perusteella. Tuonti-, vienti- ja kauttakuljetusrajoitukset ja -kiellot löytyvät tavarakohtaisesta lainsäädännöstä, joka on määrätty Tullin valvottavaksi.


Ota yhteyttä
Tulli-ilmoittaminen, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–18

Pilotoimme chat-palvelua 30.5. alkaen. Sivun oikeassa alalaidassa näkyy ajoittain "Tarvitsetko apua" -kuvake, josta saat avattua chat-yhteyden Tullin asiakaspalveluun. Chat on yleensä käytössä arkisin klo 9−15.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus