Вы возвращаетесь из поездки

По прибытию в Финляндию сперва ознакомьтесь с нашими инструкциями. На этих страницах Вы найдете информацию, касающуюся ввоза товаров физическими лицами и ограничений на ввоз. 

Если Вы не можете найти ответов или не уверены, обратитесь в таможню, мы с удовольствием Вас проконсультируем.

Примите во внимание следующее

  • Исполнительные полномочия Таможни Финляндии определяются законодательством.
  • Действия Таможни всегда основаны на законодательстве.
  • У Таможни есть право на досмотр пассажира, багажа и транспортного средства. Таможня также может обратиться с вопросами к пассажиру, следующему по территории ЕС.
  • При досмотре Таможня может использовать служебных собак, сканирование или другие технические средства.
  • При таможенном досмотре пассажир должен лично распаковать свой багаж для проведения досмотра и упаковать его по окончании досмотра.
  • Физическое лицо обязано сообщить Таможне свои личные данные.

Tulli valvoo maahantuotavia kasviperäisiä elintarvikkeita, mutta yksityishenkilön mausteiden tuonti omaan käyttöön tai lahjaksi ei kuulu valvonnan piiriin. Mausteisiin liittyy kuitenkin riskejä, sillä ne voivat sisältää esimerkiksi hometoksiineja tai salmonellaa. Tietyt mausteet ovat olleet EU-tasoisessa tehovalvonnassa juuri siksi, että niissä on todettu olevan terveyshaittaa aiheuttavia ongelmia. Huono laatu selviää vain laboratoriotutkimuksilla.

Lue lisää: Elintarvikkeet


Sinun on ensin tarkistettava simpukoihin liittyvät CITES-rajoitukset, joista on lisätietoa Ympäristökeskuksen sivuilla

Omaan käyttöösi saat tuoda ilman eläinlääkinnällistä rajatarkastusta kuolleita, syötäväksi tarkoitettuja simpukoita enintään 20 kg. Saat tuoda myös kiviä, mutta koralleja sen sijaan koskevat CITES-rajoitukset.

Huomaa, että sinun täytyy itse selvittää matkasi kohdemaan rajoitukset ja määräykset.  Suomen tulli ei voi antaa neuvoja muiden maiden rajoituksista.


Lääkemääräysten on oltava suomen tai ruotsin kielellä, koska ne ovat Suomen viralliset virkakielet. Joissakin tilanteissa myös englannin kieli hyväksytään, jos virkailija ymmärtää sitä. Asiakkaalla on velvollisuus selvittää reseptin sisältö.

Lue lisää: Lääkkeet


Yksityishenkilöiden oikeuteen tuoda siemeniä liittyy kasvinterveysvaatimuksia koskevia tuontiehtoja.
Lue Eviran ohje: Kasvien tuontiehdot matkustajille

  • Omaan käyttöön saa EU:n ulkopuolelta, Euroopan alueelta tuoda siemeniä 200 g. Sekä EU:n alueelta että sen ulkopuolelta saa tuoda vapaasti sellaisia siemeniä, jotka eivät vaadi kasvinterveystodistusta. Huom. kaikkien siementen tuonti Venäjältä on kuitenkin kielletty siemenkauppalain mukaisesti. Männyn ja douglaskuusen siemeniä ei myöskään saa tuoda lainkaan.

Siemenkauppalain määräämistä vaatimuksista kerrotaan Eviran ohjeessa Kylvösiemenen maahantuojille ja markkinoijille

  1. yksityishenkilön ei tarvitse rekisteröityä maahantuojaksi, jos kyseessä on yksittäinen tuontitapahtuma ja tuotavien siementen yhteismäärä ei ylitä 200 grammaa
  2. yksityishenkilön ei tarvitse tehdä tuonti-ilmoitusta maahantuontitapahtumasta Eviran siementarkastusyksikköön, jos siementen määrä ei ylitä 200 grammaa
  3. kun yksityishenkilö tuo siemeniä maahan, on varmistuttava, että tuontimaalla on vastaavuus ohjeen kohdan 2.2 mukaisesti, ja jos siementen määrä ylittää 200 g, on siemenlajikkeiden oltava EU:n lajikeluettelossa, katso ohjeen liite 2.

Багаж, который был забыт в гостиничном номере, в аэропорту и т. д. необходимо задекларировать в обычном режиме.

Если вы сможете достоверно доказать, что вывезли товары за пределы ЕС и что они являются лично вашими, вы можете задекларировать их в соответствии с правилами о возвращаемых товарах.


Контактная информация
Консультационная служба для физических лиц
пн.-пт. с 8 до 16

Обратитесь в Консультационную службу Таможни

Тариф на звонки со стационарного и мобильного телефона 0 центов в мин + тариф местного оператора/тариф мобильного оператора.


Ключевые слова

Помогите нам улучшить наш сайт

We want to improve our service, which is why your feedback is valuable to us. If you have ideas on how our web services could be developed further or if you wish to give us feedback, please let us know.

Send feedback