Keitä olemme?

Tullissa työskentelee noin 1 900 osaajaa. Strategia ja arvomme ohjaavat työtämme ja jokapäiväisiä valintojamme. Tullissa kannustetaan jatkuvaan oppimiseen työssä kehittymisen ja koulutuksien kautta.

Kokeilevaa ja osallistavaa strategiatyötä

Tullin uusi strategia julkaistiin marraskuussa 2020. Strategia katsoo tulevaan, huomioi toimintaympäristömme muutokset ja ohjaa toimintaamme vuoteen 2023 asti. 

Kampanjointia ja onnistuneita rekrytointeja

Meillä Tullissa työskentelee noin 1 900 henkilöä monipuolissa perustehtävissä sekä vaativissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä ympäri Suomen. Rekrytoimme jatkuvasti uusia osaajia, ja urapolkuja löytyy hyvin monen alan ammattilaiselle.

Digikokeiluja ja koronahuolia

Vuosi 2020 oli koronatilanteen takia yllättävä ja haasteellinen. Etätyö tuli tutuksi. Tullissa otettiin käyttöön lukuisia uusia työkykyä ja hyvinvointia tukevia palveluita.

Kilpisjärven tullissa koronahaasteet kampitetaan vertaistuella

Pandemian aikaan edes työkavereiden kohtaaminen ei ole yksinkertaista, mutta hyvin toimiva työyhteisö on työhyvinvoinnin tärkein lähde. Kilpisjärven tullitoimipaikan esihenkilö Marjut Muotkajärvi on kannustanut korona-aikana avoimeen keskusteluun.

Digitaaliseen opetukseen

Koronavuonna suuri osa Tullin koulutuksista jouduttiin muuttamaan etäkoulutuksiksi digitaalisia alustoja hyödyntäen.

Kolme tullitarkastajaa aurinkoisessa ja lumisessa maisemassa kuorma-auton vierellä. Millaisia olivat tullilaiset?

Tutut, tehokkaat turvaajat. Vuoden 2020 henkilöstökertomuksen lukujen valossa tyypillisin tullilainen työskenteli virkasuhteessa tulliselvityksen ja tullivalvonnan tehtävissä.