Hyppää sisältöön

Tietoa Tullista

Edistämme tavarakaupan sujuvuutta ja varmistamme sen oikeellisuuden, tarjoamme asiakaslähtöisiä palveluita sekä suojaamme yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia. Palveluksessamme on noin 1 900 henkilöä.

Kannamme tehokkaasti tullit ja tullin luonteiset maksut, väylämaksut sekä muita maahantuonnin veroja ja maksuja. Lisäksi laadimme viralliset ulkomaankauppatilastot Suomen tuonnista, viennistä ja kauppataseesta.

Olemme valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää.

Katso tästä, mitä teimme vuonna 2020.

Uutishuone

Uutishuoneeseen on koottu Tullin lehdistö- ja asiakastiedotteet, sosiaalisessa mediassa julkaistut ajankohtaiset jutut, uutiskirjeet sekä ulkomaankaupan tilastoihin liittyvät tilastojulkaisut ja -katsaukset. Uutishuoneessa voit myös tilata Tullin tiedotteet sähköpostiisi. Lisäksi uutishuoneessa on materiaaleja medialle.

Siirry uutishuoneeseen

PTR-yhteistyö

Suomessa viranomaisyhteistyö on toimivaa. Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteistyöllä (PTR-yhteistyö) pyritään puuttumaan erityisesti rajat ylittävän ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan. PTR-viranomaisten yhteisenä päämääränä on edistää turvallisuutta joustavasti, nopeasti ja tehokkaasti ja vaikuttaa osaltaan siihen, että Suomi on maailman turvallisin maa.

Tutustu tarkemmin PTR-yhteistyöhön

Tullin toiminta

Tutustu tarkemmin toimintaamme, arvoihimme ja strategiaamme sekä tullialan lyhenteisiin. Esittelemme myös lyhyesti digiohjelmaamme, jonka keskeisenä tekemisenä on tullausjärjestelmän kokonaisuudistaminen. Tämän kokonaisuuden alta löydät myös mm. tullilainsäädäntöä, käsikirjamme ja kuulutuksemme.

Siirry tutustumaan toimintaamme tarkemmin

Koronavirus (covid-19) ja Tullin toiminta

Tulli varmistaa omalta osaltaan kaupallisen liikenteen sujuvuuden myös koronavirustilanteessa. Myös Tullin valvonta- ja rikostorjuntatyö jatkuu keskeytyksettä yhteiskunnan, ympäristön ja kansalaisten suojaamiseksi. Olemme keränneet koronasivustolle mm. koronatiedotteet.

Siirry koronasivustolle

Rekry

Haluatko tutustua meihin tullilaisiin tarkemmin tai pohditko olemmeko sopiva työpaikka sinulle? Entä pohditko minkälainen työnantaja Tulli on? Tutustu meihin työnantajana, uratarinoihimme ja katso avoinna olevat työpaikkamme - meillä on kiinnostavia tehtäviä ympäri Suomea. Tule tekemään tärkeää työtä Tulliin!

Siirry tutustumaan Rekry-osioon

Tietoa verkkopalveluista ja tietosuojasta

Tulliasioinnin voi hoitaa lähes kokonaan verkossa. Olemme keränneet saavutettavuus- ja tietoturvaselosteet sekä käyttöehdot palveluistamme ja tietosuojaselosteet Tietoa verkkopalveluista -kokonaisuuden alle.

Siirry tutustumaan Tullin verkkopalveluihin ja niihin liittyviin selosteisiin sekä käyttöehtoihin.

Erillissivustot

 

Vuoden 2020 aikana tapahtui: valmistauduimme brexitiin, kehitimme palveluitamme ja niiden saavutettavuutta, uudistimme strategiamme, hankimme hybridiajoneuvoja ja siirryimme etätyöskentelyyn ja -koulutukseen. Tutustu Tullin vuoteen 2020  

Tullikoirat

Tulli on kouluttanut ja käyttänyt tullikoiria vuodesta 1969 huumausaineiden etsintään. Nykyisin käytämme tullikoiria myös savukkeiden, nuuskan, käteisen rahan, aseiden- ja räjähteiden ja eläinperäisten elintarvikkeiden etsintään.

Tutustu tarkemmin tullikoiriin

Tullimuseo

Tullimuseo perustettiin vuonna 1930. Tänä päivänä Tullimuseo sijaitsee Suomenlinnassa, Helsingissä. Museo on avoinna kesäisin. Tullimuseon sivustolta löydät lisäksi tietoa Tullin historiasta.

Tutustu tarkemmin Tullimuseoon ja historiaamme

 

Tullilaboratorio

Tullilaboratorio tekee riskinarvioinnin perusteella pistokokeita, joilla se tutkii maahan tuotavien kasviperäisten elintarvikkeiden, yhdistelmäelintarvikkeiden sekä kulutustavaroiden vaatimustenmukaisuutta ja turvallisuutta sekä kasvisten laatua.

Tutustu tarkemmin Tullilaboratorioon