Tietoa Tullista
Edistämme tavarakaupan sujuvuutta ja varmistamme sen oikeellisuuden, tarjoamme asiakaslähtöisiä palveluita sekä suojaamme yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia. Palveluksessamme on noin 2 000 henkilöä.
Kannamme tehokkaasti tullit ja tullin luonteiset maksut, väylämaksut sekä muita maahantuonnin veroja ja maksuja. Lisäksi laadimme viralliset ulkomaankauppatilastot Suomen tuonnista, viennistä ja kauppataseesta.
Olemme valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää.
Mitä teimme, keitä olemme?
EU:n laajuinen arvonlisäveron muutos muutti miljoonien nettitilaajien toimintaa. Kansainvälisiä rikosilmiöitä rantautui Suomeen. Oppisopimuskoulutuksemme uudistettiin ja palvelumuotoilun osaamista vahvistettiin. Vuosi 2021 oli tapahtumien täyteinen ja toimintaamme kehitettiin monipuolisesti. Lue näistä ja muista aiheista Tullin vuodesta.
Uutishuone
Uutishuoneeseen on koottu Tullin media- ja asiakastiedotteet, sosiaalisessa mediassa julkaistut ajankohtaiset jutut, uutiskirjeet sekä ulkomaankaupan tilastoihin liittyvät tilastojulkaisut ja -katsaukset. Uutishuoneessa voit myös tilata Tullin tiedotteet sähköpostiisi. Lisäksi uutishuoneessa on materiaaleja medialle.
PTR-yhteistyö
Suomessa viranomaisyhteistyö on toimivaa. Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteistyöllä (PTR-yhteistyö) pyritään puuttumaan erityisesti rajat ylittävän ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan. PTR-viranomaisten yhteisenä päämääränä on edistää turvallisuutta joustavasti, nopeasti ja tehokkaasti ja vaikuttaa osaltaan siihen, että Suomi on maailman turvallisin maa.
Tutustu tarkemmin PTR-yhteistyöhön
Tullin toiminta
Tutustu tarkemmin toimintaamme, arvoihimme ja strategiaamme sekä tullialan lyhenteisiin. Esittelemme myös lyhyesti digiohjelmaamme, jonka keskeisenä tekemisenä on tullausjärjestelmän kokonaisuudistaminen. Tämän kokonaisuuden alta löydät myös mm. tullilainsäädäntöä, käsikirjamme ja kuulutuksemme.
Siirry tutustumaan toimintaamme tarkemmin
Hiilirajamekanismi (CBAM)
Hiilirajamekanismi (CBAM) on uusi EU-tason keino hiilivuodon torjuntaan. EU-asetus hiilirajamekanismista tuo uusia velvollisuuksia sen piirissä olevien tuotteiden maahantuojille.
Siirry Hiilirajamekanismin sivulle
Rekry
Haluatko tutustua meihin tullilaisiin tarkemmin tai pohditko olemmeko sopiva työpaikka sinulle? Entä pohditko minkälainen työnantaja Tulli on? Tutustu meihin työnantajana, uratarinoihimme ja katso avoinna olevat työpaikkamme - meillä on kiinnostavia tehtäviä ympäri Suomea. Tule tekemään tärkeää työtä Tulliin!
Siirry tutustumaan Rekry-osioon
Tietoa verkkopalveluista ja tietosuojasta
Tulliasioinnin voi hoitaa lähes kokonaan verkossa. Olemme keränneet saavutettavuus- ja tietoturvaselosteet sekä käyttöehdot palveluistamme ja tietosuojaselosteet Tietoa verkkopalveluista -kokonaisuuden alle.
Siirry tutustumaan Tullin verkkopalveluihin ja niihin liittyviin selosteisiin sekä käyttöehtoihin.
Tullikoirat
Tulli on kouluttanut ja käyttänyt tullikoiria vuodesta 1969 huumausaineiden etsintään. Nykyisin käytämme tullikoiria myös savukkeiden, nuuskan, käteisen rahan, aseiden- ja räjähteiden ja eläinperäisten elintarvikkeiden etsintään.
Tutustu tarkemmin tullikoiriin
Tullimuseo
Tullimuseo perustettiin vuonna 1930. Tänä päivänä Tullimuseo sijaitsee Suomenlinnassa, Helsingissä. Museo on avoinna kesäisin. Tullimuseon sivustolta löydät lisäksi tietoa Tullin historiasta.
Tutustu tarkemmin Tullimuseoon ja historiaamme
Tullilaboratorio
Tullilaboratorio tekee riskinarvioinnin perusteella pistokokeita, joilla se tutkii maahan tuotavien kasviperäisten elintarvikkeiden, yhdistelmäelintarvikkeiden sekä kulutustavaroiden vaatimustenmukaisuutta ja turvallisuutta sekä kasvisten laatua.
Tutustu tarkemmin Tullilaboratorioon