Työhyvinvointiin panostetaan

Arvomme ammattitaitoisuus, luotettavuus, palveluhalukkuus ja yksilön arvostus ohjasivat työtämme kaikilla organisaatiotasoilla. Meille on tärkeää edistää ja ylläpitää henkilöstön työhyvinvointia ja työturvallisuutta. Mittaamme työhyvinvointia säännöllisesti ja muutamme tulokset käytännön toimenpiteiksi, joilla parannamme työhyvinvointia yhdessä henkilöstön kanssa.

Vuonna 2019 otimme käyttöön uudistetun työkyvyn tuen mallin, jolla tuemme tullilaisten työkykyä yhdessä työterveyshuollon kanssa. Kuka tahansa tullilainen voi välittää ja ottaa toisen tullilaisen työkyvyn ja työssä jaksamisen puheeksi.

Tuimme työhyvinvointia myös järjestämällä valmennuksia ja koulutuksia työkyvyn tuen mallista, työyhteisön toimivuudesta ja ristiriitojen selvittämisestä, muutosten johtamisesta sekä työhyvinvoinnin muista moninaisista teemoista työntekijöille, esimiehille ja henkilöstön edustajille. Työpajoissa, ryhmätyönohjauksissa ja yksilöiden valmentamisessa paikannettiin keinoja, joilla voidaan edistää työhyvinvointia ja sujuvaa työarkea.  

Virkistystoiminta pitää vireänä

Tullin Urheilukerho ry ja sen 15 paikallista jäsenyhdistystä yhteistyössä Tullin kanssa kannustavat henkilöstöä omaehtoiseen liikuntaan. Urheilukerhon toiminnan tavoitteena on kehittää ja ylläpitää henkilöstömme fyysistä ja henkistä työkykyä sekä edistää yhteisöllisyyttä. Jäsenyhdistykset järjestävät lajikohtaisten jaostotoimintojensa ohella vuosittain erilaisia kuntokilpailuja ja -tempauksia, liikuntailtapäiviä sekä Tullin talvi- ja kesämestaruuskilpailut.

Liikunta- ja urheilutapahtumat ovat hyvin suosittuja tullilaisten keskuudessa. Esimerkiksi urheilumestaruuskisoihin, joita on järjestetty säännöllisesti jo vuodesta 1958 alkaen, osallistuu vuosittain lähes 400 tullilaista. Vuonna 2019 järjestettiin 61. talvikisat Haminassa ja kesäkisat Vantaalla. Ei-kilpailulliset lajit, kuten laturetkihiihto ja maastovaellus, kuuluivat kisojen suosituimpiin lajeihin.

Kolmen eri henkilöstöjärjestön ja Tullin muodostama Tullilaitoksen Lomatukisäätiö vuokrasi henkilöstölle lomanviettoa varten entistä Degerbyn tulliasemaa Ahvenanmaalla, rajavartioasemaa Laikossa Rautjärven kunnassa ja venetukikohtaa Puumalassa. Myös henkilöstöjärjestöjen ja muutaman urheilukerhon paikallisen jäsenyhdistyksen lomamökkejä ja -osakkeita oli vuokrattavissa.

Meillä on käytössä myös liikunta- ja kulttuurietu, jonka 78 prosenttia työntekijöistä aktivoi käyttöönsä vuonna 2019.