Hyppää sisältöön
Brexit

Lähetykset Isosta-Britanniasta on nyt tullattava.

Suomi.fi

Intrastat-ilmoittamisessa käytetään Suomi.fi-tunnistautumista ja –valtuuksia Tullin Intrastat-ilmoituspalvelussa ja Posti Messagingin TYVI-palvelussa.

Lue lisää Suomi.fi: ohjeet ja tietoa-tunnistuksesta.

Yritys, kun aloitat EU-kaupan

  1. Intrastat-ilmoitusvelvollisuutesi alkaa EU-lainsäädännön mukaisesti, kun kaupan arvo ylittää kynnysarvorajan (v. 2020: tuonti 600 000 € ja vienti 600 000 €). Saat Tullin tilastoinnilta ilmoituksen ilmoitusvelvollisuuden alkamisesta.
  2. Voit lähettää Intrastat-ilmoitukset Tullille Intrastat-ilmoituspalvelussa tai suora sanoma-asioinnin kautta. Tarvitset Suomi.fi –palvelun valtuudet (DVV).
  3. Tullin tilastoinnissa tarkastetaan ilmoittamiesi tietojen oikeellisuutta ja sinulle voidaan lähettää tilastokyselyjä. Ilmoittamista seurataan myös vertaamalla intrastat- ja alv-ilmoitusten kokonaisarvoja keskenään.
  4. Ilmoittamasi tiedot päätyvät osaksi Suomen virallista tavaroiden ulkomaankauppatilastoa. Intrastat-järjestelmällä ja tullausjärjestelmällä kerätyt tiedot yhdistetään ja ne julkaistaan yhtenä ulkomaankauppatilastona, mm. tilastojulkaisuina ja Uljas-tilastotietokannassa.

Muualla tässä palvelussa