Miten annan Intrastat-ilmoituksen?

Tilastotiedot ilmoitetaan sähköisesti. Ilmoituksen voi lähettää Intrastat-ilmoituspalvelun kautta, suora sanomana tai käyttää Posti Messagingin Tyvi-palvelua.

Tilastoilmoituksen tiedot syötetään ja lähetetään Tullin internetsivuilla palvelun kautta. Ilmoituksen voi lähettää myös joko ascii- tai csv-tiedostona. Erillistä testausta ei ole. Palvelussa on CN-nimikehaku ja järjestelmä tarkistaa tietojen oikeellisuuden, joten virheellisiä koodeja ei voi käyttää. Palvelu on maksuton.

Lisätietoa ja käyttöohjeet sekä tiedostojen muodostamisohjeet >>

Intrastat-ilmoituspalvelu


Sanomailmoittamiseen tarvitaan Tullin myöntämä lupa. Sanomailmoittamisessa asiakasyritys lähettää intrastat-ilmoituksen omasta järjestelmästään suoraan Tullin järjestelmään. Lue lisää >>


Tilastoilmoituksen voi tehdä määrämuotoisena tiedostona Posti Messagingin TYVI-palvelun sivulla Tyvi.fi. Tiedoston siirtoa varten tarvitaan Posti Messagingin maksullinen TYVI Pro-tunnus ja Suomi.fi-valtuudet.
Lue lisää >>


Käyttökatko- ja häiriötiedotteet

Tiedotteet Intrastatin käyttökatkoista ja häiriöistä voi tilata täyttämällä tilauslomakkeen Tullin verkkosivuilla http://tulli.fi/sahkoiset-palvelut/palvelut/sanoma-asiointi/hairiot-sanomaliikenteessa.

Tulli lähettää tiedotteet tilaajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Tiedotteet eivät koske TYVI-palvelun häiriöitä, joista tiedotetaan Posti Messagingin verkkosivuilla www.tyvi.fi.

Kysyttävää?

Intrastat
ma–pe 9–12
vs99Tglox1jZvyyhgNuiYv7CJT6gngfnegav

Voit kysyä

  • EU-maiden välisen sisäkaupan ilmoittamisesta
  • Intrastat-ilmoituspalvelun käytöstä.

Asiasanat Intrastat