Kuonot salakuljetusten ehkäisijöinä

Tutustu koirien työskentelyyn

Tullikoirat

Tulli on kouluttanut ja käyttänyt koiria huumausaineiden etsintään vuodesta 1969 alkaen. 2000-luvun alussa Tullissa aloittivat ensimmäiset savukekoirat. Tullikoiratoimintaa laajennettiin vuonna 2013 käteisen rahan ja vuonna 2016 aseiden ja räjähteiden etsintään. Tällä hetkellä Tullissa työskentelee yli 40 koiraa, joista suurin osa on rodultaan labradorinnoutajia.

Tutustu koiriin

Tullikoirien koulutus

Koiran kouluttaminen aloitetaan sosiaalistamisella, ympäristöharjoittelulla ja työympäristöön tutustumisella. Noin vuoden monipuolisen työkokemuksen jälkeen koiralla on tarvittava osaaminen tullivalvonnan vaihteleviin työympäristöihin. Koiraa ohjaajineen koulutetaan ja osaamista testataan kertauskursseilla aina koiran eläköitymiseen asti.

Lisää koulutuksesta


Ajankohtaista

Massi nuuskii rahaa

Tullikoira Massi on uransa aikana paljastanut yhteensä lähes 600 000 euron arvosta käteistä rahaa. Tulli tekee käteisrahavirtojen valvontaa osana harmaan talouden torjumista sekä rahan pesun ja terrorismin rahoittamisen estämiseksi. Tullille on annettava käteisrahailmoitus, jos matkustajalla on EU:n alueelle saapuessa tai poistuessa yli 10 000 euroa käteistä rahaa mukanaan.

Facebook