Tullräknare

Tilläggstullar på produkter med ursprung i USA från och med 22.6.2018
Notera att en tilläggstull på 25 %, utöver eventuell allmän tull, ska betalas för t.ex. skönhetsvårdsprodukter, skjortor av trikå, byxor, skodon för män och sänglinnen som har sitt ursprung i USA. Tilläggstullen på spelkort är 10 %. Tilläggstullarna börjar uppbäras 22.6.2018. Läs mer i Tullens meddelande 21.6.2018

Med tullräknaren kan du räkna ut en uppskattning av totalkostnaderna för dina uppköp. Uppskattningen inkluderar inköpspriset och transportkostnaderna samt beloppet av eventuell tull och mervärdesskatt. Tullen bestäms i vissa fall enligt ursprungslandet, inte enligt avsändningslandet.
Läs mer om tullförmåner som beviljas på grundval av varans ursprung.

Notera att resultatet som tullräknaren ger är alltid endast riktgivande. Läs mer om begränsningar gällande tullräknaren.

Beräkna tullavgift med räknaren

Resultatet som tullräknaren ger är endast riktgivande.
Läs mer om tjänstens begränsningar.


Förtullning av nätköp

På bilden kan du se hur tullklareringsprocessen framskrider vid nätköp. Genom att klicka på ikonerna får du mera information om det viktigaste du behöver veta eller göra i tullklareringens olika skeden.

Gör dina nätköp

Paketet anländer till Finland till fraktförarens lager. Fraktföraren skickar dig en ankomstavi, varefter du ska förtulla försändelsen.

Förtulla ditt paket på nätet

TULLI.FI

Fraktföraren levererar paketet till dig

Hävning av köpet, returer

TULLI.FI

Blankett för ändringssökande och ifyllningsanvisningar

TULLI.fi

Varor som omfattas av importrestriktioner eller -förbud

Hur skulle du utveckla innehållet?

Vi vill utveckla vår webbplats tillsammans med våra kunder. Klicka på "Skicka utvecklingsförslag" nedan för att ge ditt utvecklingsförslag.

Skicka utvecklingsförslag
Meny