Hoppa till innehåll

Varukodtjänsten Fintaric

Fintaric är en tjänst för sökning av varukoder. Tjänsten är öppen för alla. I Fintaric kan du söka fram den varukod som behövs i tulldeklarationen samt uppgifterna om de restriktioner och skatter som gäller för varukoden.

I Fintaric visas utöver uppgifterna från EU:s Taric-system också uppgifterna om de nationella finska skatterna och restriktionerna. Tjänsten är avsedd för företagsanställda som i sitt dagliga arbete behöver varukodsuppgifter och som behärskar grunderna i klassificering.

I Fintarics funktion Beräkning kan du också beräkna ungefär hur mycket tullar och skatter som uppbärs för varan. Denna funktion kommer att kompletteras i och med importdeklareringsreformen.

Företag kan få varukodsuppgifterna till sina egna system också i maskinläsbar form från Fintaric-distributionstjänsten. De tekniska beskrivningarna av distributionstjänsten, som är ämnad för systemutvecklare, har publicerats som zip-filer under anvisningarna om Fintaric. Distributionstjänsten kommer att finnas att tillgå via portalen Suomi.fi.


Annanstans på denna webbplats

                            

Ta kontakt

Allmän rådgivning för företagskunder

Allmän rådgivning för företagskunder per e-post mån–fre 8–16.15: [email protected]

Tullrådgivning