Hyppää sisältöön

Japaniin EU:n alkuperätuotteita vievä yritys – rekisteröidy nyt REX-tietokantaan

Julkaisuajankohta 18.12.2018 11.17 | Julkaistu suomeksi 18.12.2018 klo 11.18
Tiedote

Euroopan parlamentti on hyväksynyt EU:n ja Japanin välisen vapaakauppasopimuksen, ja se astunee voimaan 1.2.2019. Sopimuksen voimaantulon jälkeen valtaosasta EU:n alkuperätuotteita ei tarvitse enää maksaa tuontitulleja Japanissa.

Tullietuuden saaminen Japanissa edellyttää, että suomalainen viejäyritys laatii alkuperävakuutuksen kauppalaskuun tai muuhun kaupalliseen asiakirjaan, jossa alkuperätuote on kuvattu riittävän tarkasti. Viejäyrityksen kannattaa jo nyt hakea Tullin kautta rekisteröidyksi viejäksi EU:n REX-tietokantaan. Rekisteröitynä viejänä yritys voi laatia alkuperävakuutuksia EU:n alkuperätuotteille Japaniin, kun lähetyksen alkuperätuotteiden arvo on yli 6 000 euroa. Kun tämä arvoraja ylittyy, alkuperävakuutuksiin on muun ohella aina sisällytettävä viejäyrityksen REX-rekisteröintinumero.

Jos viejäyrityksellä on jo REX-rekisteröintinumero, jonka se on saanut esimerkiksi Kanadan vientiin, uutta rekisteröintiä ei tarvitse hakea.

Suomenkielistä sopimustekstiä ei ole vielä julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä. Englanninkielinen sopimus on Euroopan komission nettisivuilla EU-Japan Economic Partnership Agreement: texts of the agreement

Lisätietoja:

Etuuskohtelutiedotteet