Vakuus

Yleisvakuuslupa

Yleisvakuuslupa korvaa aiemman passitusyleisvakuusluvan sekä Suomen tullin rekisteröidyn luottoasiakkaan luvan. Yleisvakuuslupa voi olla voimassa joko Suomessa, useassa EU-maassa, koko unionissa ja/tai passitussopimusmaissa ja se voi kattaa yhden tai useamman menettelyn, joissa on asetettava vakuus. Voimassa oleva yleisvakuuslupa on edellytys monelle muulle Tullin myöntämälle luvalle.

Maksunlykkäyslupa

Maksunlykkäysluvan haltija saa noin kuukauden maksuaikaa tullille, arvonlisäverolle sekä suoritemaksuille maahantuonnissa EU:n ulkopuolisista maista. Maksunlykkäysluvalla asiakas saa tavarat haltuunsa ennen tavaroista kannettavien tullien, verojen ja muiden maksujen maksamista.

EU-kaupan maksunlykkäys- ja yleisvakuuslupa (Ahvenanmaalla käytössä oleva lupa)

Käteisasiakas voi hakea tätä lupaa voidakseen tuoda unionitavaroita muista EU-maista Ahvenanmaalle yksinkertaistetun ilmoituksen menettelyllä. Lupa voidaan myöntää vain tavaroita säännöllisesti tuoville yrityksille. Vakuus asetetaan vain Tullin sitä erikseen pyytäessä maksun varmistamiseksi.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta


Asiasanat Yleisvakuus

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus