Tullaamattoman tavaran toimittaminen aluksille

Passitusmenettelyssä alukselle saapuva tavara

Passitusmenettelyssä saapuvat tavarat voidaan toimittaa alukselle, jos niille on ensin pyydetty purkauslupa asiakaspalvelua tarjoavassa tullissa. Vaihtoehtoisesti purkausluvan voi pyytää sähköpostitse Tullin sähköisestä palvelukeskuksesta. Purkauslupapyynnössä pitää mainita, mihin alukseen tavarat aiotaan purkaa ja missä alus sijaitsee.

Tulli päättää passituksen purkaustulosta vastaan.

Lue lisää: Passituksen päättäminen

Tullivarastosta alukselle toimitettava tavara

Tullivarastosta voi siirtää tavaroita tullivarastointimenettelyssä aluksen sijaintipaikasta riippumatta. Siirto tehdään jälleenvienti-ilmoituksella tai alustoimituksen yksinkertaisluvan mukaisella rahtikirjalla.

Passitusta on sen sijaan käytettävä, jos tullivarastosta siirretään ei-unionialkuperää olevia lihoja (nk. direktiiviliha) toisessa satamassa sijaitsevaan alukseen. Jos tullivarasto kuitenkin sijaitsee samassa satamassa tai lentokentällä kuin alus, johon lihoja ollaan toimittamassa, tai sen välittömässä läheisyydessä, passitusta ei tarvitse käyttää. Tällöin käytetään jälleenvienti-ilmoitusta.

Väliaikaisesta varastosta alukselle toimitettava tavara

Väliaikaisesta varastosta tavarat voidaan siirtää samalla paikkakunnalla olevaan alukseen tullin lastausluvalla. Jos alus on toisessa satamassa, tavarat pitää passittaa.

 

                            

Ota yhteyttä

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille ma—pe 8–16.15 sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Tullineuvonta