Ahvenanmaa

Lainsäädäntö ei sano mitään siitä, että leasing-tavarat olisivat vapautettuja arvonlisäverosta, kun niitä viedään verorajan yli.


Toimituspäivä määrää ensi sijassa mihin kauteen toimitus kuuluu. Jos toimituspäivä ei ole tiedossa, voi toimituksen ilmoittaa laskun päiväyksen mukaan.


Lokakuussa. Sitä aikaisemmat kaudet ilmoitat käteisasiakkaana. Jos ALA-järjestelmä ei anna sinun tehdä yhteenvetoilmoitusta lokakuusta, ota yhteyttä Maarianhaminan tulliin.


Kyllä pitää, sillä verorajanumero myönnetään yritystunnuksittain. Tee uusi hakemus lomakkeella 580s.


Verollisena ostetulle eli kulutukseen luovutetulle alkoholille ei ole määrällisiä rajoituksia (jo verotetut tuotteet).

Taxfree-myymälästä ostettujen tuotteiden verottomat tuontimäärät ovat 1 litra väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %) tai 2 litraa muita alkoholijuomia (max 22 %) sekä 4 litraa hiilihapotonta viiniä ja 2 litraa olutta.

Lue lisää: Alkoholin tuonti matkalta


Voit tuoda olutta verotta Ahvenanmaalle tai Ahvenanmaalta kaksi litraa. Muuten Ahvenanmaahan, kuten myös Kanariansaariin, pätevät samat määrälliset rajoitukset kuin tuontiin EU:n ulkopuolelta.

Lue lisää: Alkoholin tuonti matkalta


Lainsäädäntö ei sano mitään siitä, että omat tavarat tai siirrot päätoimipisteen ja sivutoimipisteen välillä olisivat vapautettuja arvonlisäverosta, kun tavaroita viedään verorajan yli.


Tavara katsotaan käytetyksi, kun sitä ei enää voida myydä verottomasti, tavallisesti sen jälkeen kun tavaran on omistanut yksityishenkilö tai yritys, jolla ei ole oikeutta tehdä verovähennystä Verohallinnolle annettavassa kuukausi-ilmoituksessa.


Tullin nettisivuilla kohdassa Lupien hakemuslomakkeet on lomake 1027s. Täytä lomake ja lähetä se sähköisesti osoitteeseen lupakeskus(at)tulli.fi. Tulli lähettää sinulle päätöksen, kun sinulle on myönnetty maksunlykkäystä.


Pakettikortin (posti) tai rahtikirjan (rahti).


Jos auto on rekisteröity Ahvenanmaalla /Manner-Suomessa, kannetaan mahdollisesti vain arvonlisävero. Katso Tullin ohje käytetyistä tavaroista.


Verohallinnolla on ohje verottamasta myynnistä Ahvenanmaalle. Verorajanumero on Tullin antama luottonumero. Jos myyjällä eikä vastaanottajallakaan ole verorajanumeroa, lähetys käsitellään käteislähetyksenä ja vastaanottajan täytyy maksaa arvonlisävero Tullille ennen kuin hän saa tavaran haltuunsa. Myyjä lähettää tavaran pakettikortilla (posti) tai rahtikirjalla (rahti) Ahvenanmaalle.


Ole yhteydessä myyjään ja pyydä arvonlisäverotonta laskua. Verorajan ylittävissä myynneissä lähetyksen arvonlisävero pitää maksaa Tullille.


Jätä hakemus lomakkeella 971s Maarianhaminan tulliin kolmen kuukauden kuluessa, jos kysymyksessä on postimyyntifirmalta ostetun tavaran palautus. Muista antaa selvitys tapahtuneesta. Linkki oikaisuun


Jos et tiedä, oletko luottoasiakas, voit kysyä asiaa Ahvenanmaan tullista. Pidä yritystunnuksesi saatavilla. Jos olet luottoasiakas, olet myös lähettänyt hakemuksen Tulliin ja saanut luottonumeron.               


Kun ostaa käytetyn tavaran EU:ssa olevalta yksityishenkilöltä, oletetaan tavaran sisältävän valmistusmaan valmistusvuonna voimassa ollutta arvonlisäveroa. Sen veron määrä kuitataan Suomessa kannettavaa tuonnin arvonlisäveroa vastaan. Veromäärien erotus kannetaan tavaran ostohinnasta. Katso ohje Käytettyjen tavaroiden tuontihuojennus Ahvenanmaan verorajaa ylitettäessä
 


Verohallinnolla on ohje verottomasta myynnistä Ahvenanmaalle. Ole etukäteen yhteydessä myyjään ja kysy, voitko saada arvonlisäverottoman laskun. Tavaroiden saavuttua Ahvenanmaalle maksat arvonlisäveron Tullille tavaroiden arvonlisäverottomasta hinnasta lisättynä mahdollisella rahdilla.


Pitää. Rahti sisältyy siihen arvonlisäveron perusteeseen, josta maksat arvonlisäveroa Tullille. Rahdin veroprosentti on sama kuin tavaran veroprosentti.


Jos hyvityslasku koskee saman kuukauden aikana tapahtunutta ostoa, merkitään tapahtuma veroilmoituksessa kahdelle riville, yksi rivi ostolle (+) ja yksi hyvitykselle (-).Jos palautus on tapahtunut eri kuukautena kuin myynti, ei siitä voi tehdä vähennystä veroilmoituksessa.


Jos et ole pääkäyttäjä, tarkista, että sinulla on oikeus tehdä tulliselvityksiä Katso-tunnuksellasi. Ole yhteydessä Verohallintoon, joka hallinnoi Katso-tunnuksia.


                            

Ota yhteyttä

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille

Yleisneuvonta yrityksille palvelee ma-pe 8-16. Soita, lähetä kysymys tai tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tullineuvonta

 


Asiasanat Ahvenanmaa

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus