Ahvenanmaa

Lainsäädäntö ei sano mitään siitä, että leasing-tavarat olisivat vapautettuja arvonlisäverosta, kun niitä viedään verorajan yli.


Toimituspäivä määrää ensi sijassa mihin kauteen toimitus kuuluu. Jos toimituspäivä ei ole tiedossa, voi toimituksen ilmoittaa laskun päiväyksen mukaan.


Lokakuussa. Sitä aikaisemmat kaudet ilmoitat käteisasiakkaana. Jos ALA-järjestelmä ei anna sinun tehdä yhteenvetoilmoitusta lokakuusta, ota yhteyttä Maarianhaminan tulliin.


Kyllä pitää, sillä verorajanumero myönnetään yritystunnuksittain. Tee uusi hakemus lomakkeella 580s.


Lainsäädäntö ei sano mitään siitä, että omat tavarat tai siirrot päätoimipisteen ja sivutoimipisteen välillä olisivat vapautettuja arvonlisäverosta, kun tavaroita viedään verorajan yli.


Tavara katsotaan käytetyksi, kun sitä ei enää voida myydä verottomasti, tavallisesti sen jälkeen kun tavaran on omistanut yksityishenkilö tai yritys, jolla ei ole oikeutta tehdä verovähennystä Verohallinnolle annettavassa kuukausi-ilmoituksessa.


Pitää. Rahti sisältyy siihen arvonlisäveron perusteeseen, josta maksat arvonlisäveroa Tullille. Rahdin veroprosentti on sama kuin tavaran veroprosentti.


Jos hyvityslasku koskee saman kuukauden aikana tapahtunutta ostoa, merkitään tapahtuma veroilmoituksessa kahdelle riville, yksi rivi ostolle (+) ja yksi hyvitykselle (-).Jos palautus on tapahtunut eri kuukautena kuin myynti, ei siitä voi tehdä vähennystä veroilmoituksessa.


Jos et ole pääkäyttäjä, tarkista, että sinulla on oikeus tehdä tulliselvityksiä Katso-tunnuksellasi. Ole yhteydessä Verohallintoon, joka hallinnoi Katso-tunnuksia.


                            

Ota yhteyttä

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille ma—pe 8–16.15 sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Tullineuvonta


Asiasanat Ahvenanmaa