Tullilaskun maksaminen

Tullilaskulla maksetaan kannettavat tullit, verot ja maksut. Tullin luottoasiakkaat saavat luovutuspäätöksen samaan aikaan laskun kanssa, ja heidän on maksettava tullilasku 10 päivän kuluessa laskun päiväyksestä. Tullin käteisasiakkaat saavat luovutuspäätöksen vasta tullilaskun maksamisen jälkeen. Tulliselvityspalvelussa ja yritysasiakkaan erityismenettelyjen tullauspalvelussa tullilaskun voi maksaa verkkopankissa pankkitililtä tai korttimaksuna (Visa Credit/Debit ja Mastercard Credit/Debit).

Jos yrityksellä on maksunlykkäyslupa, se saa noin viisi viikkoa maksuaikaa, ja Tulli laskuttaa yritykseltä kannettavat tullit, verot ja maksut jaksoerittelyllä. Kalenteriviikon aikana luovutetuista tavaroista kannettavien tullien, verojen ja maksujen eräpäivä on luovutusviikkoa seuraavan neljännen viikon perjantaina. Yritys voi maksaa jaksoerittelyn avulla samaan aikaan erääntyvät tullilaskut kootusti. Tullin toimivalta maahantuonnin arvonlisäverotuksessa muuttui 1.1.2018. Maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyi Tullilta Verohallinnon tehtäväksi niissä tilanteissa, joissa maahantuoja on merkitty arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

Tullilaskulla ja jaksoerittelyllä on Tullin pankkitilinumerot, eräpäivä ja maksuviite. Kun maksaa laskun, on tärkeää käyttää oikeaa pankkitilinumeroa ja maksuviitettä.

Tullien ja verojen maksuun voi hakea lisäaikaa tilapäisten maksuvaikeuksien vuoksi. Maksunlykkäyshakemuksen voi lähettää Tulliin postitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot ovat sivun alalaidassa. Maksunlykkäyshakemuksessa pitää ilmoittaa päätös, jolle maksunlykkäystä haetaan sekä ehdotus maksuaikataulusta.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Maksunlykkäyshakemukset
Tulli, Veronkanto / Perintä
PL 512, 00101 Helsinki
vs99Tglox1jZvyyhgNuiYv7CJT6bznnwevx
Yleisneuvontaa yritysasiakkaille

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille ma—pe 8–16.15 sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Tullineuvonta