Tullilaskun maksaminen

Tullauspäätös on samalla tullilasku, jolla maksetaan kannettavat tullit, verot ja maksut. Tullilasku on maksettava 10 päivän kuluessa tullilaskun päiväyksestä.

Jos yrityksellä on maksunlykkäyslupa, se saa noin viisi viikkoa maksuaikaa, ja Tulli laskuttaa yritykseltä kannettavat tullit, verot ja maksut jaksoerittelyllä. Kalenteriviikon aikana luovutetuista tavaroista kannettavien tullien, verojen ja maksujen eräpäivä on luovutusviikkoa seuraavan neljännen viikon perjantaina. Yritys voi maksaa jaksoerittelyn avulla samaan aikaan erääntyvät tullilaskut kootusti. Tullin toimivalta maahantuonnin arvonlisäverotuksessa muuttui 1.1.2018. Maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyi Tullilta Verohallinnon tehtäväksi niissä tilanteissa, joissa maahantuoja on merkitty arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

Tullilaskulla ja jaksoerittelyllä on Tullin pankkitilinumerot, eräpäivä ja maksuviite. Kun maksaa laskun, on tärkeää käyttää oikeaa pankkitilinumeroa ja maksuviitettä.

Tullien ja verojen maksuun voi hakea lisäaikaa tilapäisten maksuvaikeuksien vuoksi. Maksunlykkäyshakemuksen voi lähettää Tulliin postitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot ovat sivun alalaidassa. Maksunlykkäyshakemuksessa pitää ilmoittaa päätös, jolle maksunlykkäystä haetaan sekä ehdotus maksuaikataulusta.

Lisää aiheesta
Ota yhteyttä
Maksunlykkäyshakemukset
Tulli, Veronkanto / Perintä
PL 512, 00101 Helsinki
kirjaamo@tulli.fi
Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus