Miten annan tuonnin tulli-ilmoituksen?

Voit antaa tuonnin tulli-ilmoituksen sen jälkeen, kun olet saanut tavarasta saapumisilmoituksen rahdinkuljettajalta tai Postilta. Voit antaa ilmoituksen itse tai käyttää siinä edustajaa. Edustajan on esitettävä valtakirja tullille, jos tulli sitä pyytää. Tuonnin tulli-ilmoituksen voit antaa

Huomioi nämä

Vain maahan saapunut tavara voidaan tulliselvittää.

Jos lähetys on saapunut useammassa erässä, on jokaisesta erästä tehtävä oma tuonnin tulli-ilmoitus. Tuonnin tulli-ilmoituksella voidaan ilmoittaa tulopäivä vain kerran ja vain yhden kuljetusvälineen tiedot.

Jos et tiedä mitä tavaroita saapunut erä sisältää, voit pyytää maksullisen tavarantarkastuksen.


Sanomailmoittamiseen tarvitaan Tullin myöntämä lupa. Sanomailmoittamisessa asiakasyritys lähettää tulli-ilmoituksen omasta järjestelmästään suoraan Tullin järjestelmään. Lue lisää: Sanoma-asiointi


Jotta yritys voi tehdä tulli-ilmoituksen Tuonti-ilmoituspalvelun kautta netissä, sillä on oltava Verohallinnon myöntämä maksuton Katso-tunniste.  Yritysasiakas voi asioida palvelussa käteis- tai luottoasiakkaana. Luottoasiakas saa luovutus- ja tullauspäätöksen heti. Käteisasiakas saa luovutuspäätöksen vasta tullauspäätöksen maksamisen jälkeen.

Tullimenettelyt tuonti-ilmoituspalvelussa

Siirry Tuonti-ilmoituspalveluun


Yritys täyttää itse SAD-lomakkeen. Lomakkeen voi täyttää etukäteen netissä, jonka jälkeen se on tulostettava itsejäljentävälle paperille.

Tullin painettuja lomakkeita myy Grano Oy:n verkkokauppa Kopistore. Paperinen SAD-lomake on toimitettava tavaraa lähinnä sijaitsevaan tulliselvityspalveluja tarjoavaan tullitoimipaikkaan sen aukioloaikana. Postipaketit voi tulliselvittää vain joillakin toimipaikoilla.

Yhteystiedot ja toimipisteet
Tulli-ilmoitus (SAD-lomake)
 


Asioidessasi tullissa voit maksaa tulleja, veroja tai asettaa vakuuksia näillä maksuvälineillä:

  • käteinen
  • shekki
  • Visa Debit/Kredit
  • Visa Electron
  • Mastercard Debit/Kredit
  • Maestro sekä
  • V Pay.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus