Miten haen sitovaa tariffitietoa?

Tarvitset EORI-numeron

EORI-numeron ilmoittaminen on pakollista. EORI-järjestelmä on EU:n laajuinen järjestelmä talouden toimijoiden rekisteröintiä ja tunnistamista varten. Suomessa Tulli myöntää EORI-numerot yrityksille. Lisätietoa EORI-numerosta ja sen hakemisesta

Valtuuttaminen

Sitovaa tariffitietoa voi sen sitovuuden vuoksi hakea vain henkilö, jolla on yrityksen nimenkirjoitusoikeus. Jos hän ei itse hoida hakua, hän voi valtuuttaa siihen esimerkiksi yrityksen työntekijän tai edustajan.

Valtuuttaminen tehdään Suomi.fi-palvelussa. Suomi.fi-valtuuksien avulla voi antaa toiselle henkilölle tai yritykselle valtuuden eli oikeuden asioida oman yrityksensä puolesta.

Valtuuden antajan on huomioitava, että annettu valtuutus kattaa sitovan tariffitiedon lisäksi kaiken yrityksen lupa-asioinnin Tullin kanssa – sekä EU:n asiointipalveluissa että Suomen tullin Luvat-palvelussa.

Sitova tariffitieto on päätös eikä lupa. Sitä koskevat valtuudet Suomi.fi-palvelussa ovat

  • tullitoiminnan lupien katselu
  • tullitoiminnan lupien valmistelu
  • tullitoiminnan lupien hakeminen. 

Katso tarkemmat ohjeet sivulta Näin tunnistaudut ja valtuutat.

Kirjaudu ja tunnistaudu BTI-palveluun näin

Kun kirjaudut BTI-palveluun, ohjelma ohjaa sinut automaattisesti tunnistautumaan Suomi.fi-palvelussa. Kun tunnistaudut, siirryt automaattisesti EU-asiointipalveluun (todentamisportaaliin), josta pääset eBTI-palveluun sivun vasemman laidan linkistä BTI.  

Järjestelmä tukee selaimia Google Chrome (versio 60+) ja Mozilla Firefox (versio 45+).

Katso tarkemmat ohjeet sivulta EU:n asiointipalveluun tunnistautuminen

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille
ma–pe 8–16.15 Tullin yritysasiakkaiden yleisneuvonta ja nettisovellusten käyttötuki palvelevat pe 10.9. poikkeuksellisesti vasta klo 8.30 alkaen.

Verkkopalvelujen tuki yritysasiakkaille +358 295 5207