Verkkoseminaarien aineistot

Tälle sivulle on koottu Tullin järjestämien verkkoseminaarien oheismateriaalit.

Verkkoseminaarien aiheisiin liittyvät kysymykset

Verkkoseminaarin seuraaminen ei edellytä kirjautumista, mutta voit esittää kysymyksiä chatin kautta, jos sinulla on käytössäsi Gmail-tunnukset ja olet kirjautunut palveluun. Jos sinulla ei ole Gmail-tunnuksia, voit lähettää kysymyksiä myös sähköpostiosoitteeseen yritysneuvonta(at)tulli.fi. Lisäksi kysymyksiä voi lähettää ennen ja jälkeen verkkoseminaarin em. sähköpostiosoitteeseen. Otsikoi sähköpostisi sen verkkoseminaarin mukaan, johon kysymyksesi liittyy.

Julkaisemme kaikki kysymykset ja vastaukset mahdollisimman pian verkkoseminaarien jälkeen verkkosivuillamme. Mahdollisuuksien mukaan ennakkoon lähetettyihin kysymyksiin pyritään vastaamaan jo verkkoseminaarin aikana.

Muuta huomioitavaa

Jos verkkoseminaaria ei jostain syystä pysty katselemaan käyttämälläsi Internet-selaimella, suosittelemme kokeilemaan toista selainta. Tietokoneelta pitää olla myös pääsy YouTubeen (ei rajoitettu YouTuben käyttöä).

Verkkokaupan alv-uudistus 1.7.2021 

Tuonnin ja viennin perusteet 

Tuonnin perusteet, alkuperä ja netti-ilmoittaminen, 8.11.2017

Verkkoseminaarissa perehdytään tuonnin tulli-ilmoittamisen ja alkuperäsääntöjen perusteisiin sekä tuonti-ilmoituksen tekemiseen Tullin tuonti-ilmoituspalvelussa.


Muiden verkkoseminaarien aineistot

Korjaus 19.4.2021: Tallenteella mainitun A119 Huolto- ja valmistustodistuksen oikea asiakirjakoodi on C119. 


Tullivarastointi EIDR verkkoseminaarin 16.5.2018 materiaali


Tariffoinnin ja tavaraopin perusteet, 1. osa, 1.11.2017

Tariffoinnin ja tavaraopin perusteet, 2. osa, 8.11.2017

Verkkoseminaarissa jatketaan perehtymistä tariffoinnin ja tavaraopin perusteisiin tutustumalla maailmanlaajuisesti käytössä olevaan yhtenäiseen tapaan luokitella tavaraa ja kuvata sitä numerokoodein.