Tuonti

Toiminto Asia 2018 tilanne Vaiheittaiset muutokset 2018 eteenpäin
Tuonti Tullausarvo Tullausarvoilmoitus (D.V.1) annettava yli 20 000 euron lähetyksestä, jos tulli-ilmoitus manuaalisesti SADilla.

Tullausarvoilmoituksesta luovutaan, kun kaikki ilmoitukset annettava sähköisesti, EU:n työohjelman mukaan aikaisintaan 1.10.2020 alkaen.

Tuonti Sitova tariffitieto (STT)

Hakemukset tehdään lomakkeella 677 ja lähetetään Tulliin kirjaamoon.

Hakemukset sähköisesti EU:n asiointisovellukseen ja EBTIin, jonka kautta päätökset saadaan sähköisesti. Käyttöönotto suunniteltu vuodelle 2019.
Tuonti Alkuperä Haettaessa etuuskohtelua alkuperän perusteella (GSP) joko vientimaan viranomainen vahvistaa Form.A  todistuksen tai GSP-maan viejän on oltava rekisteröitynyt EU:n REX-järjestelmään. Haettaessa etuuskohtelua alkuperän perusteella (GSP), viejän on rekisteröidyttävä EU:n rekisteröintijärjestelmään (REX alkuperävakuutusten laatimiseksi. REXin asteittainen käyttöönotto jatkuu vuosina 2018 - 2020; EU antanut maakohtaisia siirtymäaikoja edunsaajille 30.6.2020 asti.
Tuonti Lupa antaa tuonti-ilmoitus eri jäsenvaltioon, missä tuontitavara on ilmoitushetkellä Toimijalla voi olla vielä voimassa yksinkertaistetun menettelyn yhteisölupa SASP ja AEOC-toimija voi hakea keskitetyn tulliselvityksen lupaa, jonka soveltamiseen ei ole kuitenkaan määritetty vielä uusia toimintamalleja. AEOC-toimija voi hakea keskitetyn tulliselvityksen lupaa toiminnan perustuessa uusiin toimintamalleihin, mm. jäsenvaltioiden väliseen sähköiseen tiedonvaihtoon ja uusiin ilmoitusmalleihin. Käyttöönotto vaiheittain 2021 alkaen.
Tuonti Prosessi ja ilmoitukset Paperimenettelyä eli SAD-lomaketta saa käyttää tuonnin tulli-ilmoituksena.

Kaikki tulli-ilmoitukset on annettava sähköisesti uuden tietosisällön mukaisina, poikkeuksia matkustajan mukanaan tuomissa tavaroissa. Käyttöönotto kansallisen päätöksen mukaan.

Tuonti Prosessi ja ilmoitukset Rahtikirjaa saa käyttää lähetyskohtaisesti yksinkertaistettuna tulli-ilmoituksena jaksotullauksessa. Jokaisesta jaksotullauksen lähetyksestä on annettava sähköisesti yksinkertaistettu tulli-ilmoitus. Käyttöönotto kansallisen päätöksen mukaan.

 

                            

Ota yhteyttä

Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus