Tullivarastoinnin ilmoitukset uudistuvat

Toiminto Asia 1.1.2019 tilanne Vaiheittaiset muutokset 2019 eteenpäin
Tullivarastointi Vakiomuotoinen ilmoitus Ilmoittaja tekee dokumenttimuotoisen tulli-ilmoituksen (SAD) ja jättää sen tullitoimipaikalle tai Tullin sähköiseen palvelukeskukseen. Sähköinen ilmoittaminen alkoi maaliskuussa 2019. Tavoitteena on laajentaa sähköinen ilmoittaminen sanoma-asiointiin toukokuussa 2019. Sähköinen ilmoittaminen tulee pakolliseksi 1.6.2019. Tavarat asetetaan tullivarastointimenettelyyn vakiomuotoisella tullivarastoinnin ilmoituksella. Ilmoituksen voi antaa ennakolta, jos edeltävän ilmoituksen viitenumero on tiedossa.
Tullivarastointi Kirjanpitomerkinnällä tehtävä tulliselvitys Aiemmin kotitullausluvan nimellä myönnetyt luvat kirjanpitomerkinnällä tehtävään tullivarastoinnin tulliselvitykseen ovat voimassa, kunnes Tulli on saanut luvat uudelleenarvioitua. Kirjanpitomerkinnällä tehtävän tulliselvityksen luvan myöntämiskriteerit ovat tiukentuneet. Ilmoitettaessa tavaraa kirjanpitomerkinnällä luvanhaltijan on lähetettävä Tullille sähköinen esittämistiedonanto, ellei lupaan liity vapautusta tämän antamisesta.
Tullivarastointi Ilmoitukset menettelyä päätettäessä Tullivarastointimenettely päättyy, kun tavarasta hyväksytään tulli-ilmoitus seuraavaan tullimenettelyyn, tai kun tavara poistuu jälleenviennissä. Tullivaraston luvanhaltijan ei tarvitse antaa Tullille erillistä ilmoitusta. Tullivarastointimenettely päättyy, kun tavarasta hyväksytään tulli-ilmoitus seuraavaan tullimenettelyyn, tai kun tavara poistuu jälleenviennissä. Varastostaotto ei muutu. Tullivaraston luvanhaltijan pitää antaa lisäksi Tullille sähköinen päättämistiedonanto.
Tullivarastointi Ilmoituksen yksilöinti Ilmoittaja antaa tullivarastoinnin ilmoitukselle kirjanpidostaan varastoonpanonumeron, jota käytetään ilmoituksen yksilöintiin. Tullin järjestelmä antaa hyväksytylle tullivarastoinnin ilmoitukselle yksilöivän MRN-numeron. Ilmoittaja voi käyttää kirjanpitonsa varastoonpanonumeroa omana viitenumeronaan.
Tullivarastointi Tullivaraston tiedot ilmoituksella Ilmoituksella annetaan tullivaraston tunnistetiedot (R-alkuinen varastotunniste).

Ilmoituksella annetaan tullivarastoluvan numero sekä siihen liittyvä uuden muotoinen varastotunniste.

Tullivarastointi Tilastoarvosta ilmoittaminen Tilastoarvon ilmoittaminen tullivarastointiin asetettavalle kauttakulkutavaralle on ollut vapaaehtoista. Tullivarastointiin ilmoitettavasta tavarasta on aina ilmoitettava tilastoarvo.
Tullivarastointi Tullinimikkeen ilmoittaminen Tavaran tullinimikkeen ilmoittaminen on vapaaehtoista.

Tavarasta on ilmoitettava tullinimike vähintään kuuden (6) numeron tarkkuudella. Myös nimikkeeseen liittyvien rajoitusten ja kieltojen mukaiset toimenpiteet on ilmoitettava.

 

                            

Ota yhteyttä

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus