Jalostuksen ja erityiskäytön uudistukset

Toiminto Asia 2019 tilanne Vaiheittaiset muutokset 2019 eteenpäin
Jalostus Vientivaiheen ilmoitukset Sähköiset vienti- ja jälleenvienti-ilmoitukset annetaan Suomessa Tullin vientijärjestelmään. Vienti-ilmoitukset vienti- ja jälleenvientitapauksissa annetaan Suomessa Tullin uuteen tullijärjestelmään , suunnitellun mukaan viimeistään vuonna 2023.
Jalostus Sisäinen ja ulkoinen jalostus INF-lomaketta käytettävä aina, kun jalostus alkaa viennillä (joko ulkoinen jalostus EX/IM tai sisäinen jalostus ennakkovienti EX/IM). INF-lomaketta on käytettävä myös aina, kun ulkoinen jalostus IM/EX tai sisäinen jalostus IM/EX koskee useampaa jäsenvaltiota. INF-lomake on Tullista ostettava juoksevasti numeroitu paperilomake.

Vakioitu tietojenvaihto eli INF-lomakkeet sähköistetään suunnitellun mukaan vuonna 2020.

Jalostus ja erityiskäyttö Tuontivaiheen ilmoitukset Tuonti-ilmoitukset annetaan Suomessa sähköisesti Tullin tuontijärjestelmään tai SAD-lomakkeella tullitoimipaikalle. Tuonti-ilmoitukset annetaan Suomessa uuteen tullijärjestelmään vuoden 2020 loppuun mennessä.

 

                            

Ota yhteyttä

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus