Jalostus ja erityiskäyttö

Toiminto Asia 2018 tilanne Vaiheittaiset muutokset 2018 eteenpäin
Jalostus Vientivaiheen ilmoitukset Sähköiset vienti- ja jälleenvienti-ilmoitukset annetaan Suomessa Tullin vientijärjestelmään. Vienti-ilmoitukset vienti- ja jälleenvientitapauksissa annetaan Suomessa Tullin uuteen tullijärjestelmään , suunnitellun mukaan viimeistään vuonna 2023.
Jalostus Sisäinen ja ulkoinen jalostus INF-lomaketta käytettävä aina, kun jalostus alkaa viennillä (joko ulkoinen jalostus EX/IM tai sisäinen jalostus ennakkovienti EX/IM). INF-lomaketta on käytettävä myös aina, kun ulkoinen jalostus IM/EX tai sisäinen jalostus IM/EX koskee useampaa jäsenvaltiota. INF-lomake on Tullista ostettava juoksevasti numeroitu paperilomake.

Vakioitu tietojenvaihto eli INF-lomakkeet sähköistetään suunnitellun mukaan vuonna 2020.

Jalostus ja erityiskäyttö Tuontivaiheen ilmoitukset Tuonti-ilmoitukset annetaan Suomessa sähköisesti Tullin tuontijärjestelmään tai SAD-lomakkeella tullitoimipaikalle. Tuonti-ilmoitukset annetaan Suomessa uuteen tullijärjestelmään.

 

                            

Ota yhteyttä

Tullineuvonta, yritysasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus