Saapumisilmoitus (IE3470)

Saapumisilmoitus on vapaaehtoinen ilmoitus. Halutessaan kaikki tavarat voi esittää Tullille saapumisen esittämisilmoituksella (IE347).

Ilmoituksen tekemisestä vastaa aina aktiivisen kuljetusvälineen käyttäjä (kuljetusliike), mutta kuljetusliike voi myös valtuuttaa edustajan jättämään ilmoituksen.

Saapumisilmoitusta käyttävät toimijat, jotka purkavat vain osan tai ei mitään kuljetusvälineestä ensimmäiseen saapumistoimipaikkaan. Alukseen jäävistä tavaroista ei tarvitse antaa saapumisen esittämisilmoitusta.

Saapumisilmoitus voidaan antaa ns. Entry Key -tiedoilla, joita ovat kuljetusmuoto rajalla, kuljetusvälineen tunnus rajalla sekä arvioitu saapumispäivä ja -aika.

Kuljetusvälineen saapumisilmoitus on samalla purkauslupapyyntö, joka on edellytys kolmannesta maasta saapuvan lastin purkamiselle. Purkauslupana toimii Tullin vastaussanoma pyyntöön. Kun kuljetusväline saapuu unionimaasta, tavara voidaan purkaa ennen yleisilmoituksen ja esittämisilmoituksen tekemistä.

Maantie- ja rautatiekuljetuksissa ilmoitus kuljetusvälineen saapumisesta liittyy tavaroiden esittämiseen, eikä erillistä kuljetusvälineen saapumisilmoitusta voi tehdä.

                            

Ota yhteyttä

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille

Verkkopalvelujen tuki yritysasiakkaille +358 295 5207

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille ma–pe 8–16.15 sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Tullineuvonta