Hyppää sisältöön

Kun arvonlisäverorekisteröity yritys, jolla on verorajanumero, myy tavaroita henkilöasiakkaille

Yritys, jolla on verorajanumero, myy tavaran henkilöasiakkaille niin, että arvonlisävero on otettu huomioon hinnassa. Yrityksen pitää täyttää yhteenvetoilmoitus, jättää veroilmoitus ja maksaa arvonlisävero Tullille. Tavaralähetys on varustettava yrityksen verorajanumerolla.

Kuljetusliike, joka kuljettaa verorajanumeroa käyttävän yrityksen tavaraa, pitää antaa rahtilähetyksistä myös esittämisilmoitus Tullin erityisellä sähköisellä ilmoitusmenettelyllä. Kuljetusliike on vastuussa siitä, että rahtilähetykset esitetään.

Veroraja-asiakkaat täyttävät yhteenvetoilmoituksen Ahvenanmaan verorajailmoituspalvelussa (ALA). Ilmoitus pitää tulostaa ja lähettää veroilmoituksen (lomake 118As) kanssa kahtena kappaleena Maarianhaminan tulliin viimeistään tulli-ilmoituksen hyväksymispäivää seuraavan toisen kuukauden 12. päivänä. Viitenumeron saa ALA-verkkopalvelusta, ja arvonlisävero maksetaan oma-aloitteisesti viimeistään tulli-ilmoituksen hyväksymispäivämäärää seuraavan toisen kuukauden 12. päivänä.

Yhteenvetoilmoituksen voi toimittaa myös lomakkeella Yhteenveto tuonnin veroilmoituksesta, 118s.

Veroraja-asiakas voi toimia yksityishenkilön tai alv-rekisteröitymättömän yhteisön tai yrityksen välillisenä edustajana. Verorajanumeroa käytetään vain Ahvenanmaan ja muun Suomen välisessä kaupankäynnissä. Verorajanumeroa ei saa käyttää, jos on kyse arvonlisäverorekisterissä olevan yrityksen tuonnista. Veroraja-asiakkuushakemus, 580s, lähetetään Maarianhaminan tulliin.

Kysyttävää?

Ahvenanmaan verorajaneuvonta
ma–pe 9–15
vs99Tglox1jZvyyhgNuiYv7CJT6fanetrggnxf

Ahvenanmaan ja muun Suomen välinen kauppa ja ALA-ohjelman neuvonta