Hyppää sisältöön

Kun arvonlisäverorekisteröity yritys, jolla on verorajanumero, myy tavaroita henkilöasiakkaille

Yritys, jolla on verorajanumero, myy tavaran henkilöasiakkaille niin, että arvonlisävero on otettu huomioon hinnassa. Yrityksen pitää täyttää yhteenvetoilmoitus, jättää veroilmoitus ja maksaa arvonlisävero Tullille. Tavaralähetys on varustettava yrityksen verorajanumerolla.

Kuljetusliike, joka kuljettaa verorajanumeroa käyttävän yrityksen tavaraa, pitää antaa rahtilähetyksistä myös esittämisilmoitus Tullin erityisellä sähköisellä ilmoitusmenettelyllä. Kuljetusliike on vastuussa siitä, että rahtilähetykset esitetään.

Yhteenvetoilmoitus

Veroraja-asiakkaat täyttävät yhteenvetoilmoituksen Ahvenanmaan verorajailmoituspalvelussa (ALA). Ilmoitus pitää tulostaa ja lähettää veroilmoituksen (lomake 118s) kanssa kahtena kappaleena Maarianhaminan tulliin viimeistään tulli-ilmoituksen hyväksymispäivää seuraavan toisen kuukauden 12. päivänä.

Viitenumeron saa ALA-verkkopalvelusta, ja arvonlisävero maksetaan oma-aloitteisesti viimeistään tulli-ilmoituksen hyväksymispäivämäärää seuraavan toisen kuukauden 12. päivänä.

Yhteenvetoilmoituksen voi toimittaa myös lomakkeella Yhteenveto tuonnin veroilmoituksesta, 118s.

Kysyttävää?

Ahvenanmaan verorajaneuvonta
ma–pe 9–15
vs99Tglox1jZvyyhgNuiYv7CJT6fanetrggnxf

Voit kysyä

  • Ahvenanmaan ja muun Suomen välisestä kaupasta (esim. mitä ilmoituksia pitää antaa ja milloin, kenen vastuulla ilmoituksen antaminen on)
  • Veroraja-asiakkaan yhteenvetoilmoituspalvelun (ALA) käytöstä.