Tullikoirat

Aino, kultainennoutaja

Aino

Fenni
kultainennoutaja

Ruokakoira Aino työskentelee pääasiassa itärajalla, mutta se voi toimia valtakunnallisesti lentokentillä ja satamissa, ja sitä voidaan hyödyntää Eviralle annettavissa virka-aputehtävissä. Tällä hetkellä Ainon tunnistamia elintarvikehajuja ovat esimerkiksi villisian-, sian-, kanan- ja naudanliha, makkara sekä juusto. Aino tunnistaa eri tavoin pakatut tuoreet ja prosessoidut elintarvikkeet, ja etsii niitä erittäin innokkaasti.

7.2.2017 syntynyt Aino on luonteeltaan loppumattoman energinen, utelias ja leikkisä. Se on sporttinen joka sään koira. Aino rakastaa olla ihmisten kanssa ja pentumaisen innokkaasti osoittaa ihmisrakkauttaan. Aino liikkuu luontevasti rajanylityspaikalta toiselle, koska se matkustaa mallikkaasti autossa ja osaa rauhoittua tarvittaessa nukkumaan siirtymien välillä.

Hauskinta Ainossa on se, että Aino on noutaja, joka ei nouda mitään! Lisäksi Aino rakastaa poseerata valokuvissa. Tästä syystä Ainosta on mahdotonta saada huonoa valokuvaa!


Axu, labradorinnoutaja

Axu

Kinship Algot Niska
labradorinnoutaja

Vaalimaalla työskentelevä tullikoira Axu on sympaattinen nuori mies. Perusteet opitaan remuamisen kautta.


Blink, bordercollie

Blink

Saunajaakon Willow
bordercollie

Veikeä tyttö Blink työskentelee huumekoirana Torniossa.


Bruno, labradorinnoutaja

Bruno

Allihuupan Gingerbread
labradorinnoutaja

Bruno on nähnyt ja kiertänyt Suomi-neitoa jo nuorena. Se syntyi Jyväskylässä 2014, muutti metsästyskoiraksi Sodankylään ja sai nimeksi saamenkielisen nimen Biagga = Tuuli. Kasvattaja tarjosi Biaggaa Tullille eläköityneen huumekoiran tilalle Turkuun tammikuussa 2017. Biagga lähti Tullin koirakouluun ja valmistui keväällä 2017 tullikoiraksi nimellä Bruno.

Luonteeltaan nöyrä ja isäntää 110 % palvova Bruno on kotona ylivartioiva vahti. Töissä tarkkanenäinen, energinen vihikoira.


Elli, labradorinnoutaja

Elli

Jummijammin A Punk Rocker
labradorinnoutaja

Elli, eli Hurjaelli tai Kaakon kauhu – rakkaalla lapsella on monta nimeä! Elli on ohjaajansa mukaan vilkas ja rohkea, ja siksi aivan täydellinen koira Tullin tehtäviin.

Elli valmistui savukekoiraksi Tullin koirakoulusta helmikuussa 2017.


Heila, labradorinnoutaja

Heila

Brufinn Nana
labradorinnoutaja

Heila on Tullin ensimmäinen aseiden ja räjähdeaineiden etsintään erikoistunut koira. Tunnollinen ja rauhallinen
nenätyöläinen tykkää vapaalla rentoutua ja leikkiä koirakavereiden kanssa.


Hero, labradorinnoutaja

Hero

Varjoahon Annie Oakley
labradorinnoutaja

Pohjoisen tyttö Hero on syntynyt lokakuussa 2016. Hero on hymyilevä ja innokas työkaveri, joka on aina valmis uusiin seikkailuihin.


Hessu, labradorinnoutaja

Hessu

Hietsun Legenda
labradorinnoutaja

Helmikuun 9. päivänä 2016 syntynyt Hessu valmistui peruskurssilta kesäkuussa 2017. Hymypoika Hessun mielileluja ovat kaikenlaiset pallot ja lempipuuhaa kesällä uiminen ja talvella lumessa peuhaaminen.


Heta, labradorinnoutaja

Heta

Siipiveikon Kätkö Korvessa
labradorinnoutaja

Huumekoira Heta pitää metsässä liikkumisesta sekä luonteenpiirteisiin kuuluu myös valtava halu kaivella kuoppia ohjaajansa pihamaalle.


Hippu, labradorinnoutaja

Hippu

Namusillan Kultahippu
labradorinnoutaja

Olen tullikoira Hippu, kennelnimeltäni Namusillan Kultahippu. Minut on koulutettu huumausaineiden etsijäksi Tullin omassa koirakoulussa. Kerran – pari vuodessa me huumekoirat saamme siellä myös täydennyskoulutusta.  

Minulla on omintakeinen tyyli ilmoittaa löydöstä, jonka olen vainunnut. Kun löydän jotain, istun paikalleni odottamaan, että ohjaaja kaivaa löydön esiin. Sitä, että naarmuttaisin autoasi, sinun ei tarvitse pelätä.

Paras kaverini (ohjaajani jälkeen) on tullikoira Piina, joka asuu myös meillä. Yhdessä ohjaajan kanssa hiihtelemme talvisin Pohjanmerellä. Kesäisin harrastamme perhokalastusta. Joskus, jos saalis on hyvä, myös me koirakaverukset saamme osinkoja.


Hyrrä, labradorinnoutaja

Hyrrä

Varjoahon Nasta Veijari
labradorinnoutaja

Minä olen Hyrrä, TV:stäkin tuttu energiapakkaus. Työskentelen emäntäni kanssa lentokentän vilskeessä. Suurikaan ihmismäärä ei saa päätäni pyörälle, päinvastoin, se saa minut haistelemaan vieläkin tarkemmin. Minun ohitseni eivät salakuljettajat pääse!

Kun onnistun työssäni, palkitsee emäntäni minut lempilelullani. Lempijekkuni on napata emännän virkakortti kaulasta. Sen kanssa on kiva riehua ja juosta karkuun.

En pelkää juuri mitään. Paitsi joskus, jos esimerkiksi tutussa paikassa joku on iljennyt laittaa pelottavan asian kuten kukkaruukun rappusten eteen. Kamalaa, eikö?

Vapaa-ajalla tykkään juoksennella pellolla vapaana ja käydä lenkeillä.


Häjy, labradorinnoutaja

Häjy

Pikku-Toivolan Domi
labradorinnoutaja

Olen Häjy Härmästä, viralliselta nimeltäni Pikku-Toivolan Domi. Synnyin helmikuussa 2013, ja vietettyäni pari ensimmäistä kuukautta sisarusteni kanssa telmien, muutin Keski-Pohjanmaan maaseutuopistolle Kannukseen opettelemaan koiranelämää. Isäntäni kävi hakemassa minut luokseen Kannuksesta ja huomasi heti, että olen erittäin tarmokas ja utelias koiranalku.

Meidän perheessä on lisäkseni kolme muuta karvakuonoa, joista paras leikkikaverini on irlanninsusikoira Bruno. Noutamista rakastan yli kaiken. Emännän istutukset on jo noudettu lopullisesti, ja korkokengätkin niin hyvin, että ne on saatettu jo kierrätykseen.

Mieliruokaani on kaikki, mutta isännältäni saan vain terveellisiä nappuloita. Pitäisi muka linjoja vahtia, mutta vahdinhan minä, rajalinjoja. Työskentelen nimittäin Imatran raja-asemalla.


Julle, labradorinnoutaja

Julle

Curt
labradorinnoutaja

Oululainen Julle valmistui Veikkolan koirakoulun peruskurssilta kesäkuussa 2016. Isäntänsä mukaan Julle on kelpo koira, sympaattinen ja iloinen labradori. Julle on myös erittäin sosiaalinen, nopeasti oppiva, pelkäämätön ja todella energinen. Ja kova uimaan – menee pulikoimaan kielloista huolimatta eli tottelevaisuuskoulutusta tarvittaneen vielä hieman lisää :)

Kotona Jullen kaverina asuu tulliveteraani Topi (myös Pitona tunnettu).


Jussi, labradorinnoutaja

Jussi

Bean
labradorinnoutaja

Hei, olen Jussi, projektikoira!

Työskentelen huumekoirana Imatralla. Minulla on yksi erityinen piirre: ilmaisen iloni ja löytöni hienosti siimahäntääni pyörittämällä.

Kotona minulla on kaksi tyttökaveria, ne ovat myös noutajia, mutta sileäkarvaisia. Porukalla hippa- ja vetoleikkien leikkiminen onkin ihan mahdottoman hauskaa. Olen myös innokas uimari. Vaikka olenkin aika aktiivinen, osaan myös levätä ja rentoutua silloin kun se on mahdollista. Parhaat unet saankin tassut kohti kattoa selälläni maaten.

Emäntäni mielestä on hieman koomista, että rakastan edelleen vinkuvia leluja, mutta itse en pidä sitä mitenkään kummallisena. Niistä vaan lähtee niin mukava ääni!

Teitä ehkä askarruttaa, että mikä se sellainen projektikoira on. Se on viranomaisen omistama koira, joka jää valinnan jälkeen määräajaksi kasvattajan tai kennelalan opiskelijan koulutettavaksi ja siirtyy perusopetuksen jälkeen omistajalle varsinaiseen ammattikoulutukseen.


Jutta, labradorinnoutaja

Jutta


labradorinnoutaja

Venäjän tullin lahjoittama musta labradorinnoutaja Jutta työskentelee Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Se on rohkea, utelias ja helposti motivoitava sekä luontainen kiipeilijä.

Ohjaajan mukaan yksi Jutan suosikkitehtävistä on syöminen ja varsinkin jäiset ruusukaalit ovat koiraneidin suurta herkkua.


Kaija, labradorinnoutaja

Kaija

Lekking Clover Ladybird
labradorinnoutaja

Kaija on mallia "vauhtia ja vaarallisia tilanteita". Suunnalla ei ole väliä, kunhan mennään ja lujaa. Lennokas neiti, kirjaimellisesti. Muuten Kaija on luonteelta kiltti ja ihmisystävällinen.

Kaija työskentelee savukekoirana. Rapakoita rakastava vauhtimimmi tykkää liikunnasta ja ihmisistä. Jäiden sulaminen tarkoittaakin uimakauden avausta, mutaisissa ojissa. Uimisen lisäksi Kaijalle mieluinen harrastus on metsälenkit, keppi suussa, totta kai. Lempiruoka... kaikki käy!


Lexi, labradorinnoutaja

Lexi

Nuutti
labradorinnoutaja

Hei, olen Lexi!

Viralliselta nimeltäni olen Nuutti, mutta kotona haukutaan Lefaksi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Olen kotoisin Kemiönsaarelta.

Käyn töissä Vaasan tullissa. Tykkään olla auton kyydissä ja käydä monissa eri paikoissa haistelemassa. Olen jo käynyt eri tulleissa pitkin valtakuntaa, niin pohjoisesta etelään kuin lännestä itään. Työn ja kotiolojen lisäksi makein paikka on mielestäni Tullin koirakoulu, siellä tapahtuu aina kaikkea jännää.

Joulukuussa 2016 sain Kennelliitolta Vuoden Virkakoira -palkinnon, josta olen erittäin ylpeä.


Lysti, labradorinnoutaja

Lysti

Pinecoast Rosanna
labradorinnoutaja

Lysti on sosiaalinen, energinen ja oppivainen koira. Välillä vähän malttamaton, mutta kyllä meissä kaikissa nyt yksi "vika" sallitaan. Kesäisin Lystin ykkösharrastus on liata itsensä jokaisessa vesilätäkössä ja ojassa mitä vain lenkillä ollessa voi löytää. Kenties tästä syystä Lysti on tykästynyt myös uimiseen. Vapaapäivät Lystillä kuluvatkin mukavasti lenkkeillessä, uidessa ja jo eläkkeellä olevaa tullikoira Lunaa kiusaten.

Lysti valmistui peruskurssilta kesäkuussa 2017.


Manu, labradorinnoutaja

Manu

Varjoahon Columbo
labradorinnoutaja

Hei vaan, 

olen Varjoahon Columbo eli Manu, ja olen labradori vaikka moni sekoittaakin minut ketunpunaisen värini takia kultaiseennoutajaan. Työskentelen Helsinki-Vantaan lentoasemalla emäntäni kanssa.

Tykkään noutaa esineitä, olenhan noutaja. Suustani saattaa löytyä lelun lisäksi sukkaa, pipoa tai lähestulkoon mitä tahansa. Emäntäni sanookin, että olen vilkas, mutta sehän on vain hyvä, koska se kertoo myös siitä, että minulla on tosi kova työvietti.

Olen erittäin sosiaalinen ja tykkään niin aikuisista kuin lapsistakin. Joskus saatan olla hieman äänekäs ja kova haukkumaan vieraita, mutta sillä en tarkoita mitään pahaa.


Mari, englanninspringerspanieli

Mari

Field's End Tiger
englanninspringerspanieli

Huumekoira Mari valmistui peruskurssilta maaliskuussa 2017 ja työskentelee pääasiassa Helsingin satamissa.


Massi, labradorinnoutaja

Massi

Metsäsuharin Pellervo
labradorinnoutaja

Moikka, olen Massi. Synnyin 2.5.2013 labradoripesueeseen, enkä tosiaan ollut pahnanpohjimmainen. Olen vilkas, mutta sympaattinen ja kiltti musta labbis.

Isäntäni kehuu, että opin uusia asioita erittäin helposti, mutta harkitsen tarkkaan ennen kuin teen mitään. Luonnettakin minulta löytyy tarvittaessa, varsinkin jos omaa laumaa pitää puolustaa. Kotonamme asuu myös Benny-kissa, joka on paras kaverini.

Uiminen ja lelun nouto järvestä ovat lempipuuhiani mökillä, noutaja kun olen. Pidän myös juoksentelusta ja sorsien hätyyttelystä pitkin mökkisaarta. Muuten vapaa-aikani kuluu lenkkeillen ja kaikenlaista puuhastellen.

Valmistuin Tullin koirakoulusta ns. kombikoiraksi eli etsin huumeiden lisäksi myös käteistä rahaa.


Miina, labradorinnoutaja

Miina

Lekking Darth Sariss
labradorinnoutaja

Ivalolainen Miina valmistui tullikoiraksi syksyllä 2016. Noutajalle ominaisesti Miina noutaa kaikkea, tämänhetkinen ennätys on kuusi villasukkaa yhtä aikaa suussa. Kesäisin on mukava sukellella vedessä risuja pohjasta hakien. Ja pyydystää kärpäsiä ja syödä ne, ihan vain emännän "iloksi".

Miina on helppo ja mukava työkoira, joka on nopea oppimaan. Töissä Miina on innokas ja tykkää etsimisestä, josta palkkana on leikki patukalla emännän kanssa. Normaaliin iloiseen labradorinnoutajaan verrattuna Miina on superonnellinen ja iloinen kaikesta – hännän heilutus on yhtä kuin koko koiran heilutus. Miina menee kuin käärme kiemurrellen eteenpäin kun häntä heiluu, eli melkein aina.

Kotona Miinan kaverina on eläkkeellä oleva tullikoira Anja, joka joskus meinaa kyllästyä Miinan riekkumiseen.


Onni, labradorinnoutaja

Onni

Jokatolan Onni
labradorinnoutaja

Porilainen Onni on syntynyt 8.11.2015 ja on ohjaajansa kolmas tullikoira. Onni on niin sanottu kombikoira, joka tunnistaa huumeiden lisäksi myös savukkeet ja nuuskan. Onnin veli Vimma työskentelee myös Tullissa.


Paavo, labradorinnoutaja

Paavo

Hietsun Nestori
labradorinnoutaja

Helsinki-Vantaan lentoasemalla työskentelevästä Paavosta tulee koulutuksen jälkeen huume- ja rahakoira.


Pada, labradorinnoutaja

Pada


labradorinnoutaja

Karelska prinsessan Pada är en social narkotikahund som gillar att simma och busa i snön.

Karjalan prinsessa Padan lempipuuhaa on uiminen ja lumessa leikkiminen.


Pepi, labradorinnoutaja

Pepi

Middleriver's Gun Dexter
labradorinnoutaja

Pepi asuu samassa taloudessa eläkkeellä olevan huumekoira Danin kanssa. Pepi valmistui peruskurssilta kesäkuussa 2017. Työssään tarkka ja taitava Pepi on luonteeltaan rauhallinen oman tien kulkija.


Peto, labradorinnoutaja

Peto

Namusillan Tuliluikku
labradorinnoutaja

Minä olen Namusillan Tuliluikku, kutsumanimeltäni jostain itselleni käsittämättömästä syystä Peto. Olen nimittäin äärimmäisen kiltti ja nöyrä poika.

Tykkään leikkiä kaikkien kanssa, mutta kun olen töissä, otan työni erittäin vakavasti. Kaikkein eniten pidän lapsista ja nuorista, ja käynkin mielelläni isäntäni kanssa kouluissa ja oppilaitoksissa kertomassa huumeiden vaaroista. Joskus saatan innostua vähän liikaakin, ja ihan vahingossa varastaa koko shown.

Tykkään uida ja ravistella itseni kuivaksi varsinkin pukumiesten vieressä. Lempipuuhaani on kanniskella metsässä vähintään nelimetrisiä puunrunkoja, olenhan noutaja. Isäntäni on sitä mieltä, että luulen itsestäni hieman liikoja, mutta jos hän vain antaisi luvan, niin jaksaisin kyllä kantaa ne ihan kotiovelle asti.


Poppe, kultainennoutaja

Poppe

Let’s Dectyarev Fox
kultainennoutaja

Hei,

olen Poppe, erittäin energinen kultainennoutaja. Asun isäntäni perheessä eläkkeellä olevan huumekoira Melvinin kanssa. Minut on kouluttettu huumeiden lisäksi käteisen rahan etsintään.

Pidän suunnattoman paljon ihmisistä ja kaikenlaisesta puuhastelusta. Vapaa-ajalla olen erikoistunut lelujen keräilyyn ja niiden kätkemiseen :)

Komean ulkonäköni ja ylvään olemukseni takia ihmiset kiinnostuvat minusta, joilloin saatan kellahtaa selälleni rapsutuksia kerjäämään. Kunnes muistan, että töissähän tässä ollaan. Tästä piirteestä huolimatta olen raudanluja ammattilainen!


Reko, labradorinnoutaja

Reko

Tintenfass L'Ukko
labradorinnoutaja

Reko on voimakasluonteinen työkoira ja periksiantamaton työskentelijä, jota ei tarvitse hommiin houkutella. Sen vastapainoksi Reko laittaa näytönsäästäjän päälle silloin, kun mitään ei tapahdu. Reko on kuin kotonaan kaikkialla ja pitää kovasti ihmisistä ja muista koirista.

Vapaalla Reko kuntoilee kesällä uiden ja talvella hiihtoretkeillen. Lapin poikana Reko on melkoinen kulinaristi ja nauttii kala-, poro- ja maksaruoista.


Riku, labradorinnoutaja

Riku

Brufinn Nastes
labradorinnoutaja

Riku eli Brufinn Nastes on labradoriuros, joka työskentelee Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Riku on keväällä 2017 kursseilta valmistunut, vauhdikas ja sosiaalinen koira, joka hoitaa työtehtävät suurella innolla.

Kotona Rikulla on seuranaan perheen toinen labradorinnoutaja ja vapaapäivät kuluvatkin metsälenkeillä, uiden ja mökkeillen. Noutajamaiseen tyyliin Rikulla pitää aina olla suussaan jotain kannettavaa ja aina parempi, jos suuhun saa mahtumaan kaksi lelua yhtä aikaa.


Roihu, labradorinnoutaja

Roihu

Niinivuoren Ruusunverso
labradorinnoutaja

Iso ja kiltti Roihu on käyttölinjainen labradorinnoutaja, joka näyttää olevan aina vähän huolissaan kaikista ja kaikesta. Selvää virkamiesainesta, ei hötkyile lintujen tai uimisen perään, koska inhoaa vettä. Pihistää mielellään leluja perheen eläkeläiskoiralta.


Saku, labradorinnoutaja

Saku

Suosaran Junnu
labradorinnoutaja

Itärajalla työskentelevä Saku on kiltti ja lapsirakas energiapakkaus.


Samu, labradorinnoutaja

Samu

Niinivuoren Jääpuikko
labradorinnoutaja

Iloinen, reipas mutta rauhallinen Niinivuoren Jääpuikko eli Samu on avarakatseinen koiraherra, jonka komea ulkonäkö vain lisää sen vaikuttavuutta.

Samu työskentelee Turussa eli satamat, lentokenttä ja rahtiterminaalit kuuluvat työnkuvaan. Matkustajia odotellessa se heittäytyy usein selälleen maaten ja katselee maailman menoa.

Samu hoitaa kuntoaan mm. lenkkeillen ja koirakaverien kanssa telmimien. Syöminen kuuluu Samun lempiharrastuksiin, mutta emännän mukaan sitä on pakko hieman rajoittaa, ettei kaveri paisuisi kuin ilmapallo. Silti työkavereiden antamat herkut katoavat hyvinkin nopeasti parempiin suihin.

Kotipihallaan maalla Samu pitää tarkasti silmällä kanoja ja viiriäisiä.

 


Silja, labradorinnoutaja

Silja

Neiti
labradorinnoutaja

Olen Silja, ensimmäinen Tullin huumekoira, joka on koulutettu makupala-automaatin avulla. Tämä on minusta tosi hauskaa, koska labradorina osaan arvostaa ruokaa.

Tykkään työstäni huumekoirana. Käytän nenääni tarkasti ja innokkaasti, eikä työ oikeastaan edes tunnu työltä. Minulle se on hauskaa leikkiä vaikka työskentelenkin vakavan asian parissa. Työpäivät saattavat olla kovinkin erilaisia ja joskus saan työn lisäksi myös edustaa. Minusta onkin mukavaa, jos pääsen tapaamaan risteilymatkustajia muutenkin kuin työn puitteissa.

Vapaa-ajallani tykkään lenkkeillä reippaasti Päijät-Hämeen maastoissa kaverini Manun kanssa. Manu on mittelspitz eli meillä on jonkin verran kokoeroa, mutta ei se lenkkeillessä haittaa. Meno on vauhdikasta ja joskus tuntuu, että energiaa riittäisi vaikka kuinka pitkään…


Sälli, labradorinnoutaja

Sälli

Brufinn Icehash
labradorinnoutaja

Sälli sai nimensä nimikilpailusta, jossa ehdotuksina tuli lukuisia hyviä vaihtoehtoja. Sälli-nimi valittiin voittajaksi, koska joku taisi tokaista tutun onelinerin ”Siehän se sälli oot”.

Sälli eli Säbä on erittäin kiltti ja rauhallinen koira. Kun töihin ruvetaan, Sälli valpastuu ja silloin käytetään kuonoa tehokkaasti. Sällin lempilelu on narupallo. Suuressa suosiossa ovat myös kaikki kelluvat lelut, joita voi noutaa vedestä. Talvisin on kiva harrastaa mm. lumikenkäilyä isännän kanssa, tosin Sälli pitää isännän varusteita lumihangessa himpun verran epäreiluina omiin töppötassuihinsa verrattuna.


 


Teho, labradorinnoutaja

Teho

Chilihunters Springtide
labradorinnoutaja

Olen Teho ja nimenikin mukaisesti varsin tehokas tapaus. Mielestäni parasta on kaikki tekeminen, kunhan vain saan olla mukana! Jos en saa pelikaveria toisesta koirasta tai kenestäkään ihmisestä, niin hoidan oman aktivointini ihan itse, sekä hyvässä että pahassa (emäntäni on saanut uusia kenkävarastonsa ansiostani).

Olen aina iloinen ja valmis uusiin seikkailuihin häntäni vispatessa lakkaamatta!


Terttu, sileäkarvainen noutaja

Terttu

Flatout Google Analytics
sileäkarvainen noutaja

Vuonna 2014 syntynyt Terttu on Tullin ensimmäinen sileäkarvainen noutaja eli flatti.

Tertun tie tullikoiraksi alkoi Kannuksen maaseutuopistolta, josta se noin vuoden jälkeen siirtyi ohjaajalleen ja pääsi aloittamaan opinnot Tullin koirakoululla. Klassisen kauniin ulkonäkönsä lisäksi Terttu on luonteeltaan puhdasta kultaa. Sähäkkyyttä ja omaa tahtoa löytyy, ja niin pitääkin!


Toma, labradorinnoutaja

Toma

Niinivuoren Heinäsuopa
labradorinnoutaja

Toma, Niinivuoren Heinäsuopa, on syntynyt kesäkuussa 2018 ja toimii Meritullissa Helsingissä huumausaineiden etsintään koulutettuna koirana. Tomalla on ollut aivan pennusta lähtien luontainen kyky käyttää nenäänsä ja tämä olikin yksi tärkeimmistä koiran valintaan liittyvistä kriteereistä.

Vapailla Toma tykkää uida ja lenkkeillä sekä pötkötellä sohvalla ohjaajansa ja perheeseen kuuluvan evp Pokan kanssa.


Vimma, labradorinnoutaja

Vimma

Jokatolan Vimma
labradorinnoutaja

Vimma asuu samassa taloudessa jo eläkkeellejääneen tullikoira Gamman kanssa. Vimma valmistui Tullin koirakoulusta maaliskuussa 2017 ns. kombikoiraksi eli savukkeiden lisäksi löytyvät nyt huumausaineetkin. Vimma ja tullikoira Onni ovat veljeksiä.


Väinö, labradorinnoutaja

Väinö

Niinivuoren Pohjan-Puhuri
labradorinnoutaja

Terve!

Väino on miu nimi, ja myö koitetaa kovast tuon miu isännän kans ehkästä noihe huumerosvoje Suomee tulo tääl itärajal. Meil on oma kiintopaikka, mut välil myö käyvää muilkii toimipaikoil touhuumas ja viel junis ja lentokentäl.

Myö asustellaa maalla. Kaverin miul o siel suomenajokoira Unto ja pohjanpystykorva Viljo. Hyö onkii metästyskoirii, mut kyl miekii pääsen aika usiast mettää juoksemaa. Uimaakii mie koitan vilahtaa aina ko isännän silmä välttää. Ei haittaa, vaik ois mite kylmä ves tai joku mutaputakko, ni sinne mie vaa ryntään et roiske käyp!

Hirmu kivvaa on kantaa isännäl keppejä ja lumipaakkuja, mut isäntä innostuu leikkimään kunnol vast sit ko mie näytän mis huumeit on.