Savukekoirat

Tullin savukekoirat on koulutettu huumeiden etsinnän lisäksi suurten yksittäisten savuke-erien etsintään. Savukekoirat etsivät savukkeita junista ja ajoneuvoista, joissa savukkeita yritetään salakuljettaa ajoneuvon rakenteissa, ovissa sekä renkaissa. Yksi koira voi yhden päivän aikana tarkastaa 20–50 ajoneuvoa.

Helmi, labradorinnoutaja

Helmi

Rekiniemen Rajatapaus
labradorinnoutaja

Olen Helmi, Tullin ensimmäinen savukekoira. Etsin savukkeita junista, autoista ja erilaisista lasteista. Mahdun erittäin ahtaisiin paikkoihin, joten on turha kuvitella, että jotain jäisi huomaamatta.

Ihmiset ovat kyllä uskomattoman kekseliäitä, kun haluavat tuoda laittomasti savukkeita maahan. Mutta kekseliäs olen minäkin – ja tarkka! Minusta on kivaa etsiä ja siksi Tullin virkakoirana oleminen sopii minulle erityisen hyvin.

Olen aika ahne ruualle. Kaikki minkä voi syödä, menee vilkkaasti vatsaani.

Vapaa-aikanani katselen paljon telkkaria. Tykkään erityisesti eläinohjelmista. On kiinnostavaa seurata, millaisia eläimiä maailmassa on ja millaisissa oloissa ne elävät. Muusta vapaa-ajastani pitävät huolta Iiris ja Salli, jotka ovat isosiskojani. Järjestämme päivittäin aivan omaa eläinohjelmaamme.


Kaija, labradorinnoutaja

Kaija

Lekking Clover Ladybird
labradorinnoutaja

Kaija on mallia vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Suunnalla ei ole väliä, kunhan mennään ja lujaa. Lennokas neiti, kirjaimellisesti. Muuten Kaija on luonteelta kiltti ja ihmisystävällinen.

Kaija työskentelee savukekoirana. Rapakoita rakastava vauhtimimmi tykkää liikunnasta ja ihmisistä. Jäiden sulaminen tarkoittaakin uimakauden avausta, mutaisissa ojissa. Uimisen lisäksi Kaijalle mieluinen harrastus on metsälenkit, keppi suussa, totta kai. Lempiruoka... kaikki käy!


Onni, labradorinnoutaja

Onni

Jokatolan Onni
labradorinnoutaja

Porilainen Onni on syntynyt 8.11.2015 ja on ohjaajansa kolmas tullikoira. Onni on niin sanottu kombikoira, joka tunnistaa huumeiden lisäksi myös savukkeet ja nuuskan. Onnin veli Vimma työskentelee myös Tullissa.


Pokka, labradorinnoutaja

Pokka

Niinivuoren Sade-Pilvi
labradorinnoutaja

Olen Pokka, energinen, motivoitunut ja vaativa labbis. Synnyin 7.1.2011. Paljastan Tullin leivissä savukkeiden salakuljetusyrityksiä.

Isäntäni kehuu oppimiskykyäni, ja hän on ehkä oikeassa niin sanoessaan. Teen nimittäin hyvin mielelläni tätä työtä, ja haluan tehdä sen aina niin hyvin kuin mahdollista. Kun teen työtäni tai opettelen uusia asioita, paneudun niihin kaikesta sydämestäni, ja samaa odotan myös työkavereiltani.

Paitsi että teemme isännän kanssa työtä yhdessä, hoidamme kuntoamme. Lenkkeilemme sekä kävellen että pyöräillen, ja talvella hiihdämme. Kunnon ihmiset ja –koirat jaksavat paremmin!


Vimma, labradorinnoutaja

Vimma

Jokatolan Vimma
labradorinnoutaja

Vimma asuu samassa taloudessa jo eläkkeellejääneen tullikoira Gamman kanssa. Vimma valmistui Tullin koirakoulusta maaliskuussa 2017 ns. kombikoiraksi eli savukkeiden lisäksi löytyvät nyt huumausaineetkin. Vimma ja tullikoira Onni ovat veljeksiä.