Rahakoirat

Rahakoiria tarvitaan mm. harmaan talouden torjuntaan, rikollisella toiminnalla saatujen käteisvarojen löytämiseksi. Tällainen toiminta on suoraan kytköksissä rahanpesuun ja myös mahdolliseen terrorismin rahoittamiseen. Rahakoirat ovat tärkeitä Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja itärajan ylityspaikoilla. Tullin ja poliisin kesken on sovittu rahakoiran koulutukseen liittyvästä koulutusyhteistyöstä. Näin jo olemassa olevaa poliisin osaamista voidaan hyödyntää ja Tullin rahakoirien koulutus saadaan nopeasti alkuun.

Poppe, kultainennoutaja

Poppe

Let’s Dectyarev Fox
kultainennoutaja

Hei,

olen Poppe, erittäin energinen kultainennoutaja. Asun isäntäni perheessä eläkkeellä olevan huumekoira Melvinin kanssa. Minut on kouluttettu huumeiden lisäksi käteisen rahan etsintään.

Pidän suunnattoman paljon ihmisistä ja kaikenlaisesta puuhastelusta. Vapaa-ajalla olen erikoistunut lelujen keräilyyn ja niiden kätkemiseen :)

Komean ulkonäköni ja ylvään olemukseni takia ihmiset kiinnostuvat minusta, joilloin saatan kellahtaa selälleni rapsutuksia kerjäämään. Kunnes muistan, että töissähän tässä ollaan. Tästä piirteestä huolimatta olen raudanluja ammattilainen!


Massi, labradorinnoutaja

Massi

Metsäsuharin Pellervo
labradorinnoutaja

Moikka, olen Massi. Synnyin 2.5.2013 labradoripesueeseen, enkä tosiaan ollut pahnanpohjimmainen. Olen vilkas, mutta sympaattinen ja kiltti musta labbis.

Isäntäni kehuu, että opin uusia asioita erittäin helposti, mutta harkitsen tarkkaan ennen kuin teen mitään. Luonnettakin minulta löytyy tarvittaessa, varsinkin jos omaa laumaa pitää puolustaa. Kotonamme asuu myös Benny-kissa, joka on paras kaverini.

Uiminen ja lelun nouto järvestä ovat lempipuuhiani mökillä, noutaja kun olen. Pidän myös juoksentelusta ja sorsien hätyyttelystä pitkin mökkisaarta. Muuten vapaa-aikani kuluu lenkkeillen ja kaikenlaista puuhastellen.

Valmistuin Tullin koirakoulusta ns. kombikoiraksi eli etsin huumeiden lisäksi myös käteistä rahaa.