Yhteenveto ja lähettäminen
 

Yhteenveto ja lähettäminen tulee näkyviin vasemalla olevaan sivunavigaatiopalkkiin kun olet täyttänyt kaikki ilmoituksella vaaditut tiedot ja olet lähettämässä ilmoitusta. Tältä sivulta voit myös halutessasi vaihtaa asiointikanavaa.

alt=""

Yhteenveto ja lähettäminen sivu tulee näkyviin myös kun tarkastelet jo lähetettyä ilmoitusta.  

Löydät kaikki lähettämäsi ilmoitukset ilmoituspalvelun etusivun listanäkymältä käsittelyssä olevien tai valmiiden ilmoitusten listauksista. Lähetettyjen ilmoitusten yhteenveto ja lähettäminen -sivulla on  alasivut ilmoituksen käsittelyn historialle, ilmoitukseen liittyville tulostettaville asiakirjoille sekä ilmoitukseen liittyville viesteille.

alt=""

Asiointikanavan vaihto

Vaikka ilmoitus on lähetetty Tullille sanomalla, se voidaan näyttää asiointikäyttöliittymällä kuten asiointikäyttöliittymän kautta tehty ilmoitus. Ilmoituksen tietopaneelissa on huomautus siitä, että se on laadittu sanomaliikenteen kautta.

Sanomailmoituksessa näkyy Vaihda asiointitapa-painike.

alt=""

Asiointikanavan voi vaihtaa Yhteenveto ja lähettäminen-sivulla klikkaamalla Vaihda asiointitapa –painiketta. Painikkeen painamisen jälkeen, järjestelmä varmistaa sinulta vielä, että haluat vaihtaa asiointitavan. Jos haluat vaihtaa asiointitapaa, paina OK. Ilmoituksen asiointikanavaa on mahdollista vaihtaa vain yhden kerran sanoma-asioinnista nettiasiointiin.  Vaihdettuasi ilmoituksen nettiasioinniksi et voi palauttaa käsittelemääsi ilmoitusta sanoma-asioinniksi.

Alkuperäinen ilmoituksen lähettäjä voi muuttaa asiointikanavan ennen luovutusta (ilmoitus tilassa hyväksytty ja rekisteröity). Ilmoittaja ja mahdollinen edustaja voivat muuttaa asiointikanavan myös luovutuksen jälkeen (ilmoitus tilassa luovutettu).

alt=""

Kuva viesti verkkosivuilta asiointikanavan vaihto

Asiointikanavan vaihdon jälkeen ilmoituksen käsittely jatkuu asiointikäyttöliittymässä. Tiedonannot ohjautuvat asiointikäyttöliittymään. Jos asiointikanavaa ei voi vaihtaa, vaihtopainike näkyy harmaana.