Ympäristö

Tulli on ympäristöohjelmassaan sitoutunut vähentämään toiminnastaan aiheutuvia ympäristövaikutuksia ja pienentämään hiilijalanjälkeään. Tullin ympäristöohjelman tavoitteet ovat energian ja materian kulutuksen vähentäminen sekä ympäristötietoisuuden lisääminen.

Toimistotilojen ympäristöjärjestelmänä käytetään WWF:n Green Officea. Tullin toimisto Helsingin Pasilan virastotalossa sai Green Office -merkin joulukuussa 2015. Green Office -järjestelmää laajennetaan muihin Tullin toimistotiloihin vuosina 2017–2018.

Ympäristöohjelman lisäksi Tulli valvoo myös erilaista ympäristönsuojelua sivuavaa toimintaa ja hoitaa esimerkiksi uhanalaisten eläinten ja kasvien kauppaan, vaarallisten aineiden kuljetuksiin, säteilyturvallisuuteen, kasvinterveyteen ja eläinlääkinnällisiin tarkastuksiin sekä jäteverotukseen liittyvää valvontaa.

Tulli on jo ottanut merkittävän askeleen ympäristökuormituksen pienentämiseksi. Tulli-ilmoittamisen sähköistäminen on pienentänyt tavaroiden ulkomaankuljetusten reittejä. Toimitilatehokkuutta toteutetaan valtion toimitilastrategian mukaisesti ja hankinnoissa noudatetaan valtion hankintastrategiaa, joka ottaa huomioon ympäristönäkökohdat.

                            

Ota yhteyttä

Tullineuvonta, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.
Autoverotusasioissa ota yhteyttä Verohallintoon vero.fi

Tietoa chat-pilotista


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus