Ympäristö

Tulli on ympäristöohjelmassaan sitoutunut vähentämään toiminnastaan aiheutuvia ympäristövaikutuksia ja pienentämään hiilijalanjälkeään. Tullin ympäristöohjelman tavoitteet ovat energian ja materian kulutuksen vähentäminen sekä ympäristötietoisuuden lisääminen.

Toimistotilojen ympäristöjärjestelmänä käytetään WWF:n Green Officea. Tullin toimisto Helsingin Pasilan virastotalossa sai Green Office -merkin joulukuussa 2015.

Ympäristöohjelman lisäksi Tulli valvoo myös erilaista ympäristönsuojelua sivuavaa toimintaa ja hoitaa esimerkiksi uhanalaisten eläinten ja kasvien kauppaan, vaarallisten aineiden kuljetuksiin, säteilyturvallisuuteen, kasvinterveyteen ja eläinlääkinnällisiin tarkastuksiin sekä jäteverotukseen liittyvää valvontaa.

Tulli on jo ottanut merkittävän askeleen ympäristökuormituksen pienentämiseksi. Tulli-ilmoittamisen sähköistäminen on pienentänyt tavaroiden ulkomaankuljetusten reittejä. Toimitilatehokkuutta toteutetaan valtion toimitilastrategian mukaisesti ja hankinnoissa noudatetaan valtion hankintastrategiaa, joka ottaa huomioon ympäristönäkökohdat.

                            

Ota yhteyttä

Kysy tullineuvonnasta ma-pe 8-16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta