Tullihuutokauppa

Tulli järjestää tullihuutokauppoja tarvittaessa, yleensä muutaman kerran vuodessa. Tulli ilmoittaa tullihuutokaupoista ja julkaisee huutokauppaluettelon etukäteen Tullin nettisivuilla.

Tulli myy valtiolle tuomittuja ja eri perusteilla tullivalvontaan jääneitä tavaroita tullikoodeksin (EU) N:ro 952/2013 198 artiklan ja tullilain 80 §:n nojalla järjestettävissä tullihuutokaupoissa. Huutokaupoissa myydään kaikenlaista tavaraa, paitsi ei tupakka- ja alkoholituotteita ja tavaroita, joihin liittyy maahantuonti- tai käyttörajoituksia. Tullihuutokaupan yhteydessä voidaan myydä myös Tullin virkakäytöstä poistettuja ajoneuvoja ja muuta tavaraa. Tulli ei vastaa myytävien tavaroiden kunnosta tai laadusta. Tavaroita ei voi vaihtaa eikä palauttaa.

Tavarat on maksettava huutokauppatilaisuudessa

Huutokauppahintaan lisätään arvonlisävero. Alv-rekisteröidyt asiakkaat ilmoittavat alv:n verohallinnolle, jos kysymyksessä on yrityksen liiketoimintaan liittyvä osto. Muilta asiakkailta alv kannetaan paikan päällä. Veron peruste on Avl:n 88 §:n mukaan huutokauppahinta. Tavarat on kokonaisuudessaan maksettava huutokauppatilaisuudessa joko pankkikortilla tai käteisellä rahalla. Tullihuutokaupasta ostettua ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä eikä merkitä rekisteriin ennen kuin ajoneuvosta määrättävä autovero on maksettu.

                            

Kysyttävää?

Kysy tullineuvonnasta ma–pe 8–16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta